Ugrás a tartalomra

Csodasarok-átadás a Tisza-vidéken

A magyarországi nemzetpolitikai államtitkárság rendszeresen tematikus évet szervez a külhoni magyarság számára, idén a szakképzés évét hirdették meg, emellett az előző évek sikeres programjai továbbra is folytatódnak. Ilyen volt a kisiskolások évében szervezett Csodasarok-program.

Tegnap a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában vettünk részt a nyereménycsomag átadásán.

– Évről évre többen jelentkeznek a versenyre, mivel látják a gyerekek, hogy milyen kreatív időtöltést tud nyújtani a játék, így idén Vajdaságból már több mint háromezer gyermek vett részt a játékban, nagyon szép eredményekkel, amit bizonyít az, hogy a vajdasági általános iskolákba 11 csodasarok kerül, amelyeknek az értéke egyenként százezer forint. Az én szememben ez egy motiváció, mert így nevelünk olyan gyermekeket, akik a közösségért tudnak és akarnak is tenni – mondta Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, aki a horgosi iskolában személyesen adta át a díjat Tilinkó Luca második osztályos tanulónak.

A kislány elmondta, hogy több héten keresztül játszott, olykor iskola előtt korán kelt csak azért, hogy idejében elkészítse a feladatot. Az iskola igazgatója, Nikičić Goran elmondta, hogy nagyon örülnek a nyereménynek, az értékes könyveknek, játékoknak, hiszen egyébként kizárólag pályázatokon keresztül tudnak könyveket vásárolni, ha sikerül, akkor évente 50–100 példányt, egyébként annyit sem. A Csodasarok-program keretében Lázár Ervin, Janikovszky Éva és más ismert írók, költők meséskönyveit kapták a diákok, ezenkívül színes társasjátékokat, CD-ROM-mal ellátott oktatóanyagokat és egy csocsóasztalt. Tillinkó Luca, a többi nyerteshez hasonlóan, jutalmul az ajándékok közül egyet megtarthatott magának.

Az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában egyénileg és csapatban is jelentkeztek versenyzők, így ott két csodasarkot sikerült szerezniük a diákoknak.

Adán tegnap Török Szabolcs, Gordos Áron és Nagy Dániel alsós diákok vehették át a Miénk a város! elnevezésű vetélkedő nyerteseink járó csodasarkot Jerasz Anikótól, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnökétől.

Maksó Éva, a Cseh Károly-iskola igazgatója a diákok kiemelkedő eredménye kapcsán elmondta: – Nagyon örül az intézményünk annak, hogy a szülők és a gyerekek is megszólítva érezték magukat a Magyar Nemzeti Tanács és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett versenyben. Már másodszor vesznek részt a gyerekeink ezen a megmérettetésen, és az osztályoknak ez jó kikapcsolódási lehetőség. Most jön a téli időszak, és az osztályok nagyszerűen ki fogják majd használni a kapott játékokat és könyveket – nyilatkozta az iskolaigazgató.

A zentai községből a Thurzó Lajos és a November 11. Általános Iskola, a Hófehérke óvoda, valamint a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola érdemelt ki csodasarkot. A játékcsomagokat tegnap Perpauer Attila adta át.

Szerző (Forrás)
csin , K.R., Magyar Szó
Többi hír