Ugrás a tartalomra

Csantavéri utcákat tettek járhatóbbá

700 méter hosszú és 3 méter széles útszakaszra szórtak le ma aszfalttörmeléket Csantavér két peremtelepülési utcájában. A Kis és a Moša Pijade utcákban dolgoztak a munkagépek.

Csapadékos időjárás esetén a mentők, tűzoltók és a lakosok is a gödrös, hepehupás Kis utcában csak nehézkesen tudtak közlekedni. Mezőgépekkel is bajosan lehetett a földekre kijutni - mondták a csantavériek.

Toldi Antal, Csantavér: „Azt hittem, hogy elfelejtettek bennünket, mivel ez kis utca. Viszont hepehupás volt az egész, ez a 200 méter, és nagyon örülünk most, hogy ilyen egyenes utat kaptunk.”

Mészáros József, Csantavér: „Valamivel jobb. Ideiglenesen. Ennyit tudok mondani, mert ez nem végleges megoldás, de jelen pillanatban megfelel.”

A település peremén lévő utcáinak infrastrukturális beruházása már 2015 óta szerepel a csantavéri helyi közösség tervei között - mondta Földi Márta a helyi közösség közgyűlésének elnöke.

Földi Márta, közgyűlési elnök, Csantavér HK: „Örülünk annak, hogy most tulajdonképpen a Moša Pijade utca a Kis utcával karöltve kijut a főútra ezzel a mart aszfaltos burkolattal. Így azt gondolom, hogy mindenki sokkal jobb körülmények között tud közlekedni ezen az útszakaszon.”

A felhasznált 1300 tonna aszfalt törmeléket a Szerbia Útjai Közvállalat adományozta Szabadka városnak. Ebből Hajdújáráson, Palicson és Noszán már elvégezték a munkálatokat. Most Csantavéren folytak a munkálatok.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen