Ugrás a tartalomra

Csaknem 3 millió dinárral támogatják az önkéntes tűzoltókat Magyarkanizsán

Az önkormányzat 2018-ban 11 millió dinár támogatást nyújt a község civil szervezeteinek projektjeire illetve működésére.

A 43 nyertes civil szervezet képviselőivel Fejsztámer Róbert polgármester csütörtökön délután írta alá a szerződéseket. A magyarkanizsai Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület az ilonafalusi Baráthok-kútja után egy újabb kalákát szervezett a fiataloknak, amihez a községi önkormányzat pályázatán 100 ezer dináros támogatást nyert. A helybeli és mintegy 15 magyarországi önkéntes egy strandszépítő, árnyékoló fűzkupolát épít fel a városi strandon.

Az önkormányzati támogatás a költségek egy részére lesz elegendő. Vázsonyi Ákos, önkéntes, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, Magyarkanizsa: „Ez egy speciális energia fűzfajta, a szállítása is elég drága, külön kiadásokat jelent még az önkéntesek étkeztetése és az üzemanyagköltség.” A mezőgazdasági civil szervezetek 2, a más tevékenységet folytató szervezetek pedig 9 millió dináros támogatásban részesülnek.

A legnagyobb, 2 millió 800 ezer dináros támogatást a Községi Tűzoltó Szövetség kapta, amelyhez nyolc önkéntes tűzoltó egyesület tartozik a község területéről. Az idén új rendszerben pályázhattak a civil szervezetek, de van egy ennél fontosabb újdonság is.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A szerződött összeget teljes egészében kifizetjük a civil szervezetnek, így saját belátásuk szerint tervezhetik a tevékenységüket. Az idén nem jutnak olyan helyzetbe, hogy számítanak a támogatásra, de az év végén mégsem kapják meg, mert időközben módosult a költségvetés.”

A mezőgazdasági civil szervezetek közül Magyarkanizsa Község Agrár Uniója kapta a legnagyobb összeget. Az 1 millió 160 ezer dináros támogatást a falugazdász iroda fenntartási költségeire fogja fordítani.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír