Ugrás a tartalomra

A biztonságosabb, gördülékenyebb haladásért

Két új, fedett átjáró létesült a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház központi épületegyüttesében

A 2013-as év elején tudósítottunk arról, hogy az egészségügyi minisztérium és az Egészségügyi létesítmények Akkreditációs Ügynöksége bizalmat szavazott a topolyai egészségháznak: hét évre szóló minőség-biztosító tanúsítványt nyert.

Tegnap egy újabb sikerről tájékoztatták a közvéleményt: az ország több mint százötven egészségháza közül azon negyvenhárom között van a topolyai létesítmény, amely a minisztériumnak egy másik, az egészségházak szolgáltatásainak minőségjavítását, valamint a betegek és az ott dolgozók biztonsága fokozását célzó pályázatán is sikeresen szerepelt.

Eredményeképpen július 1-jén, tegnap avattak fel két új, fedett átjárót a topolyai egészségház központi létesítményében. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Topolya polgármestere, Kókai Mernyák Melinda, az önkormányzat, a községi tanács tagjai, a helyi közösségek elöljárói, továbbá a Topolya községi Nyugdíjasok Egyesületének képviselői.

A minisztérium a pályázaton sikeresen szereplő negyvenhárom egészségháznak egyenlő mértékű támogatást biztosított, tizenegyezer eurós, vagyis annak ellenértéke, 1 277 000 dináros pályázati összeg formájában. Az egészségügyi minisztériummal 2012. december 17-én szerződött a topolyai egészségház illetékese, majd 2013 elején lebonyolították a közbeszerzési eljárást. Miután döntés született a kivitelező felől, építkezési engedélyek birtokában a megfelelő időjárási feltételek eljövetelére vártak az építkezés megkezdéséhez.

A topolyai Gradnja Trans kivitelezésében, az előirányzott építkezési időszak alatt el is készült a két, az általános osztálytól a röntgendiagnosztikai részleg felé vezető és a gyermekgyógyászati részleg felől egy másik épületszárnyba vezető átjáró, amely biztosítja az akadálymentes közlekedést az épület egyetlen felvonójához.

Többek között a fenti gondolatok is elhangzottak a tegnapi ünnepélyes avató nyitó perceiben a Dr. Hadzsy János Egészségház igazgatója, dr. Agyánszki János felvezetőjében. Az igazgató úr Kókai Mernyák Melinda társaságában avatta fel a két átjárót, és biztosította tegnaptól hivatalosan is a felhasználók előtt az azokon való közlekedést:

– A projektumnak köszönhetően tovább javíthattunk szolgáltatásaink minőségén, biztonsági tényezőinken.

Az átjárókat a főépülettel egy szintre hoztuk, be is fedtük, korláttal szereltük fel. Mindezek a lépések dolgozóink és az egészségügyi ellátásban résztvevők biztonságát is szolgálják, ugyanis többek között a téli időszakban a tetőről leeső hó és a lelógó jégcsapok is veszélyt jelentettek az ott közlekedőkre – nyilatkozta az igazgató úr.

Arra is kitért: az átjárók kiépítésével megfelelő körülmények teremtődtek a tolókocsival való közlekedésre is két épületszárny között, a fekvőbetegekkel való haladás is gördülékenyebb lett. A felvonó megközelítése, amely a többszintes egészségház két szintje között való szállítást szolgálja, mostantól tolókocsival is könnyebb lesz.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, SZ. A.
Többi hír