Ugrás a tartalomra

A birkózók Balkán-bajnokságát már az új sportcsarnokban rendezik Zentán

A zentai sportolók több évtizedes álma válik valóra december 3-án, amikor ünnepélyesen megnyitják a város új sportcsarnokát. Az 1700 férőhelyes objektumban a következő hónapban már meg is tartják az első sportversenyeket.

Már az 1950-es években jelentek meg újságcikkek arról, milyen nagy szükségük lenne a zentai sportolóknak egy csarnokra. A község területén működő 32 sportklub óriási többsége ezért nagy örömmel nyugtázza az új objektum elkészültét. Zörgő László, vezetőedző, Zentai Birkózó Klub: „Most, hogy visszajutottunk az első ligába, számunkra ez elsősorban egy jó lehetőség, hogy megfelelő körülmények között tudjuk a ligameccseket lebonyolítani. Még nagyobb öröm a számunkra, hogy az idén újrainduló Balkán-bajnokságot, ami eddig Törökországban volt, most a pionírok számára is megrendezik, és ezt elkapta Zenta. Tehát ennek a szervezését Zenta fogja megcsinálni. December 11-én kezdődik, és ez egy nagyon nagy lehetőség, hogy a birkózás újra az igazi fényében tündököljön itt Zentán, mint valamikor is.”

Az építmény első ötlettervei még 2008-ban készültek el, az építkezés pedig 2009-ben kezdődött. A beruházás közel 700 millió dinárba került. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Az ünnepélyes megnyitóra december 3-án 12 órakor kerül sor. Utána még aznap egy koncert is lesz, 20 órától Zvonko Bogdan fog fellépni a zentaiak előtt. A koncert ingyenes lesz. Ezzel a két eseménnyel is rá szeretnénk mutatni, hogy ez számunkra inkább egy rendezvénycsarnok lesz, amelyet valószínűleg hétköznapokon inkább edzésekre a sportolók fognak használni, de koncertekre, kiállításokra is alkalmas lesz.”

A küzdőtér és sportpálya mellett edzőtermek, szauna és sportorvosi rendelő is várja a sportolókat és vendégeket az új népkerti sportcsarnokban

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen