Ugrás a tartalomra

Befejezik az aszfaltozást a ludasi Új sor utcában

Az autópálya építésekor kettészelt utca lakói a kilencvenes évek óta várnak erre. Néhány évvel ezelőtt zúzott kővel szórták le, nemrég előkészítették az alapokat, a napokban a burkolatot is befejezik.

Negyven család lakik az Új sor utcában. Zömmel mezőgazdasági termeléssel foglalkoznak. Amikor csapadékos az időjárás, szinte lehetetlen volt eddig a gyalogos közlekedés az utcában. A mezőgépek is csak nehezen tudtak a földekre kijutni.

Vörös Ágnes: „Nekünk ez nagyon-nagyon fontos volt, mert ez az út nagyon forgalmas. Itt folyik a falun a nagy részének a mezőgazdasága. Ezen az úton keresztül hordják a termelők ki a dűlőkből a termést. A gyerekeknek is nagyon jó, mert könnyebben tudnak eljutni az iskolába.”

2007-ben elkészült az út alapozása, majd egy pár éve zúzott kőréteget kapott. Most pedig az aszfaltozás van folyamatban.

Aladics Tibor, közgyűlési elnök, Ludas HK: „Itt a bizonyítéka annak, hogy mennyire fontos az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség által a képviselők ott legyenek a tartományi és a köztársasági szinten. Hiszen így akkor mégiscsak a saját érdekeinket tudjuk érvényesíteni.”

Minden infrastrukturális beruházás fontos, ami a város területén történik, de ugyanolyan fontos a peremvárosi települések fejlesztése is - jelentette ki Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „A következő terv mindenféleképpen a Kispiac felé vezető főút, illetve ez az út, ami itt a helyi közösségtől vezet Kispiac felé. Tudjuk, hogy ott torlódások vannak, nem jó állapotban van az út. Szeretnénk ennek az útnak a kiszélesítését megvalósítani, és megkönnyíteni a forgalmat a lakosok számára.”

Több évtizedes adósságot tudtak most teljesíteni - jelentette ki Kern Imre infrastruktúra-fejlesztési államtitkár.

Kern Imre, infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Próbálkozás az volt sokszor, de most sikerült megoldani a Szerbia Útjai Közvállalat eszközeiből, hogy leaszfaltozzuk ezt a két és fél kilométeres szakaszt, és azt hiszem, hogy a falunak, a mezőgazdasági termelőknek ez egy nagyon nagy szó és nagyon fontos dolog, hogy ezt sikerült teljesíteni.”

A beruházás összértéke 15 millió dinár, amit a Szerbia Útjai Közvállalat karbantartási eszközökből biztosított.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír