Ugrás a tartalomra

Basity Gréta Kazinczy-érmes

Megtartották a Kazinczy-verseny döntőjét

Megtartották a Kazinczy-szépkiejtési verseny döntőjét Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kazinczy–díj Alapítványi Bizottság, az ELTE BTK és az ELTE Fonetikai Tanszék 2013. június 21-én és 22-én rendezte meg a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny országos döntőjét.

A versenyfeladat egy, a magyar esszé- vagy széppróza-irodalomból szabadon választott és egy kötelező szöveg értő és értető bemutatása volt, aminek során a szövegértés, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszédtempó szempontjait figyelembe véve pontozott a nyolctagú szakmai zsűri.

A versenyen részt vett a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék két-két hallgatója is: Basity Gréta, Kulcsár Sarolta, illetve Magó Attila és Rizsányi Attila.

A 29 magyarországi, vajdasági és felvidéki döntős közül nyolc versenyzőt jutalmaztak Kazinczy-éremmel, köztük volt a szabadkai MTTK hallgatója, Basity Gréta, aki Tolnai Ottó Vasfüggöny című prózáját vitte az idei Szép Magyar Beszéd versenyre.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen