Ugrás a tartalomra

Bácskossuthfalva napja

Rendezvények a falunap jegyében

Május utolsó hétvégéje a település napja Bácskossuthfalván. A programsorozat ezúttal is sporttalálkozókkal kezdődött, és a napokban folytatódik, pénteken művelődési programokkal, majd a szombaton zajló központi rendezvényekkel, melyekre a testvértelepülések, illetve baráti települések képviselőit is várják – tudtuk meg Gogolyák Gabriellától, az Ady Endre Művelődési Központ elnök asszonyától.

– Pénteken 17 órakor kezdődik a Májusi koncert a helyi Id. Kovács Gyula Általános Iskolában, ennek keretében a tanintézmény diákjai mutatkoznak be. Ez után 20 órai kezdettel Hamvai Kornél: Kitty Flynn című szerelmes bulvárkrimijét láthatják az érdeklődők a bácsfeketehegyi Soma társulat előadásában a falu színháztermében, erre ingyenes a belépés.

A Rekreációs Központban az ifjúságé a terep, 21 órakor zenés est veszi kezdetét In-Progress és DJ Peet közreműködésével. Szombaton hagyományosan 10 órakor vehetik át az elismeréseket a véradók a Vöröskereszt bácskossuthfalvi székházában, majd 11-től sporttalálkozó startol a Nyugdíjas Otthonban, több csapat részvételével.

A helyi közösség tanácsának ünnepi díszülése – amely alkalmából kihirdetik az idei év kitüntetettjeit –15 órakor kezdődik. Utána 16 órától a falunapi grill party szakácsai izzítják be a parazsat a Kossuth parkban, információink szerint mintegy 1000 fő számára készülnek az étkek.

17 órától lépnek színpadra a falunapi műsor résztvevői, 19 órától pedig a Bakos–Vojter duó szórakoztatja az idei falunapi sokadalom és utcabál résztvevőit Bácskossuthfalván – ismertette Gogolyák Gabriella az idei programot.

Vasárnap 11 és 12 között tiszteletkört tesznek a falu motorosai Bácskossuthfalva központjában, majd hivatalosan is felavatják a Malom mögött, a régi téglagyár területén nagy gonddal kialakított, az utóbbi időben igen népszerű Motocross pályát. Hétfőn zárul az idei falunapi rendezvénysorozat, amikor is egy nyílt történelemóra keretében az Id. Kovács Gyula Általános Iskola diákjai eljátsszák a Pozsonyi csata mozzanatait.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K. P. D.
Többi hír