Ugrás a tartalomra

Bácskossuthfalva falunapot ünnepelt

A több héten át zajló sport- és kulturális események után szombaton kiosztották a falu elismeréseit. A faludíjat a hetven éve működő Nyugdíjas Egyesület kapta. Grillparty, majd művelődési műsor volt.

A falunapi díjátadót a Juhász bálteremben tartották. Bácskossuthfalva köszönőlevelét kapta az Írisz Virágkedvelő és Környezetvédő Egyesület, valamint Pecsenka László a közösségért végzett munkájáért. Faluplakettel díjazták Tóth Erika óvónőt, Nagy Zoltán fotókrónikást ás Lestár Antunović Karolina tanítónőt és néptáncoktatót.

A faludíjat a hetven éves Nyugdíjas Egyesület kapta. Nagy Juhász Klára, elnök, Nyugdíjas Egyesület, Bácskossuthfalva: „Úgy tudom, hogy olyan ezer nyudíjas van, nálunk mintegy négyszáznyolcvanan vannak, abból is aktív körülbelül harminc-negyven személy, akik rendszeresen bejárnak kártyázni, sportolni. A sportot úgy kell elképzelni, hogy van pikádó, lengőteke és korongdobás, de nem csak sportolnak, beszélgetnek és jól érzik magukat.”

Benépesült a Kossuth Park. Családi, baráti társaságok, civil szervezetek sütöttek, főztek együtt a már hagyományossá vált falunapi grillpartin. Sercegett a tárcsákon, rostélyokon a hamburger, a kolbász és a szalonna, vidám hangulatban készültek a finomságok. Zajác Attila, Bácskossuthfalva: „Ilyenkor a falu megmozdul, hála Istennek szép időnk van, úgyhogy mindenki boldog, mindenki eszeget, iszogat, a gyerekek játszanak, itt van a játszótér, ez mindenkinek szép és jó.”

A több héten át zajló falunapi programsorozat megkoronázása a május utolsó szombatján megtartott ünnepség. 233 eszendeje népesült be újra Bácskossuthfalva. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a falunapi program keretein belül valamilyen műsorral fellépnek, valamilyen aktivitást fejtenek ki, anyagi javakat biztosítunk a programoknak, műsoroknak a megszervezésére, viszont nem múlhat el falunap grillparty nélkül, amit négy éve vezettünk be. Lassan gyűlik a nép, megkapják a sütnivalójukat, kilencszázharminc személyre biztosítottunk sütnivalót.”

A grillpartyn résztvevők jelképes hozzájárulásaiból és a Tekeklub versenyének részvételi díjaiból összegyűlt csaknem ötvenezer dinárt a helyi általános iskolának adományozták.

Az ünnepség gazdag zenés, táncos, verses műsorában felléptek a bácskossuthfalvi művelődési központ csoportjai és az oktatási intézmények növendékei.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír