Ugrás a tartalomra

Az sem biztos, hogy elindul

A bánáti vasutak áldatlan állapotáról tárgyaltak Nagybecskereken

Az idén 130 éve annak, hogy elindult az első gőzmozdony Nagykikinda és Nagybecskerek között. A több mint egy évszázaddal ezelőtt kiépített 760 km hosszú bánáti vasúti hálózat a legsűrűbb volt a vidéken. A szép jubileum (1883. július 8.) megünneplése helyett tegnap Dragoljub Simonovićnak, a Szerbiai Vasutak közvállalat vezérigazgatójának nagybecskereki látogatásakor a bánáti vasutak áldatlan állapotáról kesereghettek az illetékesek. Mert több mint egy évszázad elteltével sem sokkal gyorsabb a vasúti közlekedés Közép-Bánátban – ha erről egyáltalán beszélhetünk. Mert szinte alig van vasúti járat, és ha van is bejelentett járat, az még nem jelenti azt, hogy el is indul a vonat a vasútállomásról. A szerelvények átlagéletkora ugyanis meghaladja az itt dolgozó legidősebb dolgozók életkorát.

A vasúti közvállalat küldöttségének a látogatását a nagybecskereki önkormányzat kezdeményezte. Egyrészt, mert a készülőben levő vasúti törvény lehetővé teszi majd a helyi önkormányzatok nagyobb beleszólását a helyi vasúti közlekedés megszervezésébe. Másrészt pedig, mint ahogy Ivan Bošnjak polgármester mondta, Nagybecskerek mint Bánát gazdasági és oktatási központja érdekelt abban, hogy a vidéken élő diákok, egyetemisták és dolgozók minél olcsóbban utazhassanak az iskolába, illetve a munkahelyükig. Ezenkívül a régió gazdasága is igényli az olcsóbb áruszállítást.

Dragoljub Simonović elmondta, hogy a kilencvenes évekig Bánátban éves szinten több mint kétmillió utasa volt a vasútnak, mostanság azonban az alig haladja meg a 73 ezret. Két évtizeddel ezelőtt 16 szerelvénye volt a bánáti vasútnak, ma csak négy. A nagybecskereki vasútállomásról jelenleg csak Belgrád, Szabadka, Nagykikinda, illetve Zsombolya irányában lehet vonaton utazni. Újvidékre, Szécsányba vagy Versecre viszont már nincs járat. Gondok vannak a teherszállítással is. Az elavult vasúti hálózatnak ugyanis gyenge pontja, hogy a tengelyirányú teherbírása csak 16 tonna, holott legalább 22 tonna kellene hogy legyen. A vezérigazgató azt ígérte, hogy az elkövetkező 3-5 év alatt gyökeresen megváltoznak az állapotok. Bejelentette, hogy az Oroszországból 2015-re várt első dízelmotoros mozdony Nagybecskerekről indul majd el. A bánáti vasutak felújítását a vezérigazgató egyrészt az orosz kölcsönökre alapozza, másrészt pedig megpróbálják a gazdaságot arra serkenteni, hogy fektessenek be a vasút felújításába.

A vasúti közvállalat küldöttsége a vasútállomás megtekintése után a városházán tárgyalt az önkormányzat képviselővel, majd ellátogatott a Šinvoz vasútiszerelvény-javító gyárba. A vállalat sorsa részben a vasúti közvállalattól kapott munkák mennyiségétől függ. Jelenleg kapacitásaik 30 százalékával dolgoznak.

Szerző (Forrás)
Kecskés István, Magyar Szó
Többi hír