Ugrás a tartalomra

Az MNT fejlesztőpedagógiai programja: Újabb háromhetes intenzív kurzus indul Zentán

Újabb háromhetes intenzív kurzussal folytatódik a Magyar Nemzeti Tanács fejlesztőpedagógiai programja, jelentették be mai zentai sajtótájékoztatójukon a Magyar Nemzeti Tanács és a Semmelweis Egyetem Pető András Kara illetékesei.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, negyedik évébe lépett a Magyar Nemzeti Tanács és a Semmelweis Egyetem Pető András Kara együttműködése, amelynek keretében március 5. és 23. között újabb háromhetes intenzív kurzust tartanak a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központban. Kifejtette, ugyanúgy, ahogyan az elmúlt időszakban, ezúttal is lesz babás-mamás, fiatal, illetve felnőtt csoport, de emellett egyéni fejlesztésekre is sor kerül. Hozzátette, az első két napon szűrővizsgálatokra is várják a központi idegrendszeri sérülésekkel élő gyermekeket és felnőtteket. Mint mondta, előreláthatólag három konduktor és két egyetemi hallgató érkezik Zentára. Hozzátette, a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt célja, hogy a program minden érintetthez eljusson, éppen ezért a közeljövőben Muzslyán is szerveznek szűrést, a későbbiekben pedig intenzív kurzust is szeretnének tartani a településen.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Kara határon túli projektumokért felelős koordinátora kifejtette, a Pető András Kar munkatársai idén terveik szerint négy alakalommal lesznek jelen Zentán, emellett Szabadkán is szeretnénk megszervezni egy intenzív fejlesztő kurzust. Úgy fogalmazott, mindez nagy előrelépést jelent majd, hiszen annak köszönhetően, hogy negyedévente el tudnak jönni, az eddigieknél is eredményesebben tudják követni a központi idegrendszeri sérülésekkel élő személyek fejlődését. Mint mondta, emellett szeretnének létrehozni egy olyan öntevékeny szülők által működtetett csoportot is, amely lehetőséget teremt a tapasztalatcserére és az együttműködésre, amelyet szakemberek bevonásával kívánnak segíteni.

A szűrés és a kurzus ingyenes, jelentkezni a 063/78-87-417-es telefonszámon lehet. A program a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. A.
Többi hír