Ugrás a tartalomra

Az Expóval kezdődik a Topolyai Napok rendezvénysorozata

Gazdag programkínálattal várja a látogatókat az idei topolyai mezőgazdasági kiállítás – A legkisebbeknek játszóház, az idősebbeknek pedig sörkóstoló is lesz

Szeptember 7-e és 9-e között szervezik meg a topolyai Expo 2018 Mezőgazdasági és Gazdasági Kiállítást. Idén is színvonalas és színes programokkal várják a látogatókat a piactér csarnokában és annak környékén. Gyermek- és ifjúsági programok, kézműves sörök bemutatója és kóstolója, pálinkafőzők versenye, gazdag tombola, szakmai konferenciák és üzleti találkozók kerülnek megszervezésre. A szervezők, valamint Kislinder Gábor polgármester egy sajtótájékoztatón számoltak be az előkészületekről. A polgármester külön kitért rá, hogy az önkormányzat kiemelt ágazatként kezeli a mezőgazdaságot, az Expo keretében pedig nem titkolt cél, hogy a fiatalok, a gyerekek is közelebb kerüljenek az agráriumhoz, megismerjék szépségeit, felismerjék a benne rejlő lehetőségeket. Egyben arra is kitért, hogy a rendezvényre úgy is tekinthetünk, mint a szorgalmas munka eredményére, hiszen a szervezők munkája nyomán lehetővé válik, hogy a kistermelők, cégek, mezőgazdászok a szélesebb nagyközönségnek is bemutassák eddigi munkájuk eredményeit.

Slingár Irén, a Topolyai Termelők Egyesületének elnöke a szervezők nevében elmondta, hogy eddig már több mint 180 kiállító jelezte részvételét, de további érdeklődőkre is számítanak. A kiállítás szeptember 7-én reggel 9 órakor megnyitja kapuit, az ünnepélyes hivatalos megnyitóra pedig aznap 17 órakor kerül majd sor. A két évvel ezelőtt elindított helyi termékek kiállítása jó visszhangra talált, idén is megszervezik. Szeptember 8-án, szombaton, az Expo keretében kerül majd sor a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumára. A résztvevők nagy száma miatt a fórumot a Művelődési Ház mozitermében szervezik meg, 10 órai kezdettel. Kiemelte még, hogy idén is gazdag tombola várja a közönséget. A fődíjat a Capriolo biztosította, egy kerékpárt. A Kite Kft. pedig egy John Deere márkájú fűnyírót ajándékoz, a törökfalusi (Utrine) Agro - Berza cég egy műtrágyaszórót, míg az Agrotech egy kétvasú ekét ajánlott fel, de emellett még számos értékes nyeremény vár a vásárlátogatókra.

Vanyúr Gabriella, a Vállalkozók Általános Egyesületének titkára kiemelte, hogy a vállalkozók számára kiváló alkalom a kiállítás, egyrészt, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat bemutassák, másrészt a szakmai kapcsolatok kiépítése és az információszerzés szempontjából is ragyogó lehetőség. Az egyesületnek lesz egy közös standja, ahol a helyi vállalkozók be tudnak mutatkozni, már tavaly is nagy érdeklődés övezte a kiállítás ezen részét.

Tomik Nimród, a Gazdakör alelnöke azt is elmondta, hogy a mindig nagyon népszerű és az Expo keretében már hagyományosnak számító pálinkaversenyre jelentkezők az idegenforgalmi szervezetben jelentkezhetnek, ahol fél liter kisüstit kell átadni, a nevezési díj 200 dinár, az eredményhirdetésre pedig szeptember 9-én, vasárnap, az Expo zárónapján kerül majd sor.

Crnkovity Edit, a Művelődési Ház képviselője arról számolt be, hogy a legkisebbek számára különféle kreatív foglakozásokat szerveznek. Gyermek játszóházak mindennap várják az érdeklődőket. A Községi Idegenforgalmi Szervezet nevében a sajtótájékoztatón Lovra Balázs főmunkatárs elmondta, hogy az Expo keretében az ide látogató hazai és külföldi vendégeknek, üzletembereknek egy külön megszervezett program során bemutatják a község idegenforgalmi nevezetességeit. A szervezet saját standon i bemutatkozik majd. A fürdőturizmus idén is hangsúlyos szerepet kap, emellett első alkalommal szervezik meg a környékbeli kézműves sörök bemutatóját. A sörkedvelők vasárnap 10 órától kóstolhatják végig a kisüzemi sörfőzdék finomságait. A környéken fellelhető legízesebb sörök készítői vesznek részt az eseményen, hogy bemutatkozzanak, valamint, hogy egyben a sörkedvelők szomját is oltsák. A sörök mellett természetesen sörkorcsolyákkal és zenével is készülnek a szervezők a fesztiváli hangulat megteremtéséhez.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Tóth Péter
Többi hír