Ugrás a tartalomra

Az Expo, mint az ismeretszerzés és tájékozódás helyszíne

Szakmai konferencia keretében ismertetik a modern agrár- és feldolgozóipari technológiákat

Immáron tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre Topolyán az Expo, a mezőgazdasági és gazdasági kiállítás és vásár. Idén új helyszínen, a topolyai Piac Közvállalat Kft. nagy csarnokában és annak környékén zajlik a rendezvény. A látogatóknak a belépés a kiállítás területére ingyenes. A kiállítók a kiállítótér elfoglalását és a termékek elhelyezését már csütörtökön 12 órakor megkezdik, a látogatók azonban pénteken, szeptember 8-án 9 órától léphetnek be ingyenesen a rendezvényre. Az ünnepélyes megnyitóra aznap 17 órától kerül majd sor.

Az Expo keretében szeptember 9-én, szombaton a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ) a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel (MNKH) közösen konferenciát szervez 10 és 13 óra között Modern agrár- és feldolgozóipari technológiák a piacképes mezőgazdaságért címmel. Ennek a Piac Közvállalat Kft. nagy csarnoka szolgál majd helyszínül. Dr. Babity János, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja mond 10 órakor köszöntőt. Ezt követi Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatójának, majd Fremond Árpád Köztársasági parlamenti képviselőnek, a mezőgazdasági bizottság alelnökének köszöntője. Ezután Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezető igazgatója is szól majd az egybegyűltekhez. Ezután következnek az előadások. 10 óra 40-től 11óráig Sarusi-Molnár Andrea, az Altherm Kft. ügyvezető igazgatója – Modern mezőgazdasági épületek, energiatakarékos és költséghatékony biomassza fűtési rendszerek a gyakorlatban címmel értekezik. 11 órától 11.20-ig Kovács András, a Hagyó Kft. ügyvezető igazgatója „A Hagyó Kft. Innovatív technológiáinak alkalmazása a borászat és a pálinkafőzés területén” címmel tartja meg előadását. 11 óra 20 perctől 11 óra 40-ig Tóth Csaba, a Rotte Group Kft. ügyvezetője Hűtőházak, gyümölcs- és zöldségtárolók kivitelezése címmel, majd 12 óráig Varga János, a Königin-Trade Kft. területi képviselője Königin méhészeti gépbemutató címmel tartja meg előadását. A program szerint délben Kiss Imre, a KITE D.o.o. ügyvezető igazgatója A KITE Szerbiában, majd pedig 12 óra 20 perctől Ments András, a VaTeBeT igazgatója A jövő mezőgazdasága PI technológiával a Vajdaság piacképes mezőgazdaságáért címmel tart előadást. 12 óra 40 perckor kezdődik a Helyi Termék védjegyre vonatkozó oklevelek átadása, mely a tervek szerint 13 óráig le is zajlik. A rendezvény a sajtó számára nyilvános, magyar nyelven zajlik. A szervezők a szerb ajkú vendégek részére szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A konferenciával kapcsolatban bővebb információért Dobó Istvánhoz, az MNKH szabadkai irodavezetőjéhez (tel. +381/64-114-2004, e-mail: subotica@tradehouse.hu), valamint Zsoldos Brigittához, a VASZ irodavezetőjéhez fordulhatnak az érdeklődők(tel: +381/62-800-6536, e-mail: v.gazda2006@gmail.com). Ezenkívül több más szakmai elődadást is meghallgathatnak a vendégek a rendezvény ideje alatt. A Prosperitati alapítvány nyertes pályázóinak mezőgazdasági gépbemutatója szintén szombaton, 13 órakor kezdődik a Piac Közvállalat parkolójában.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Tóth Péter (Fotó: Tóth Péter)
Többi hír