Ugrás a tartalomra

Az árak változatlanok, a tófürdő lila színben pompázik Pacséron

Nyár lilában

Az öt évvel ezelőtt megnyílt sós vizű, ásványi anyagban gazdag pacséri gyógyfürdő elsősorban a gyógyulni vágyók körében népszerű. Másfél éve a fedett rész medencéinek köszönhetően az év minden szakaszában várja vendégeit, a nyári hangulat csupán egy enyhe árnyalatváltást hoz a  termálfürdő működésében, az árak pedig egyelőre változatlanok, mondta el Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácsának elnöke.

- Telente, vagyis a hűvösebb időszakban a fedett részben gyógyulhatnak, kapcsolódhatnak ki gyógyfürdőnk vendégei, nyáron pedig a szabadtéri tó népszerűbb a fürdőzők körében. Viszont voltak olyan bátrak is, akik már a márciusi napsütésben úgy döntöttek, hogy megmártóznak a kültéri tóban, de igazából a vendégeink java része a nyár beköszöntével választja inkább a kinti csobbanást. A kültéri tó hőmérséklete egyébként a napsütés erejétől függően 33 fok körül alakul, ami kellemessé teszi a kánikulában a megmártózást, vagy akár úszásra is van lehetőség – nyilatkozta a tanácselnök. A tó vizének színe a májusi esőzések hatására sötét színű maradt, az intenzív napsütéssel pedig megérkezett a már megszokott lilás árnyalat.

- A fürdő már nyári nyitva tartással üzemel, ami azt jelenti, hogy 10-től 19.30-ig várjuk a vendégeket. Ebben az időszakban a fürdőzők a kültéri tó mellett a kapaszkodó korláttal ellátott belső medencében is megmártózhatnak. A jó idő beköszöntével a konyha, illetve a bárpult kiköltözött a külső épületbe. A lacikonyha kínálatából lángossal, palacsintával, hasábburgonyával tudják csillapítani az éhségüket a fürdőzők, mindezt üdítőkkel és csapolt sörrel öblíthetik le, vagy akár kávéval is – tudhattuk meg Szabolcskitól, aki hozzátette, hogy ahogy azt már megszokhatták a vendégek, az utolsó két órában, tehát 17 óra 30-tól zárásig féláron, 300 dinár helyett 150-ért juthatnak be a vidékiek is a gyógyfürdő területére. Ez azért is nagyon népszerű, mert többen, akik a nap legnagyobb részét a munkahelyükön töltik, az érkezést pont erre az időszakra tudják időzíteni, hogy egy kicsit felfrissüljenek, feltöltődjenek.

- Lassan a munkálatok végéhez érkezünk, és hamarosan beindulhatnak a szaunák a fürdőben. Valamint masszázs-szolgáltatást is szeretnénk bevezetni az idei szezonban, ahogy arra megteremtődnek a feltételek. Kétféle szaunával várjuk majd a vendégeinket, infra és finn szaunával, ez utóbb általában 70–80 fokos hőmérsékleten működik, az infra pedig a maximum 60 fok körüli hőmérsékleten üzemel. A kezdeti lépések után derül majd ki számunkra, hogy a szaunákat milyen gazdasági rendszerben tudjuk üzemeltetni – nyilatkozta a helyi közösség tanácselnöke, majd hangsúlyozta, hogy a pacséri gyógyfürdő sorsát minden jóérzésű falubeli a szívén viseli, így például a tavaszi Föld-napi takarítási munkaakció alkalmával immár többedik éve összefogtak a település civil szervezetei, és átfestették a kültéri padokat, a nyugágyakat, illetve kitalicskázták a szabadtéri tó medréből a partra a fölösleges sóder- és homokréteget. A parkolóban állomásozó gépkocsik rendszámtáblája arról tanúskodik, hogy a kikapcsolódni, gyógyulni vágyók Vajdaság egész területéről érkeznek a pacséri Gyógyfürdőbe, illetve Magyarország déli megyéiben is népszerű üdülőhely lett a kis falu termálmedencéje. Ez utóbbihoz hozzájárul, hogy több neves magyarországi szaklap is foglalkozott már az üdülő-komplexummal.

- Néhány minősített vendégház is működik Pacséron a termálvíz jó hírének köszönhetően, ez azt jelenti, hogy a távolabbról érkező fürdőzők immár huzamosabb ideig is itt tartózkodhatnak egyfolytában. Az apartmanok több hirdetőtáblával is népszerűsítik magukat a falu forgalmasabb utcáiban, de az internetes nemzetközi szállásfoglalási lehetőségek között, illetve a közösségi portálon is megtalálhatóak – zárta mondanivalóját Szabolcski Szabolcs.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.P.D.
Többi hír