Ugrás a tartalomra

Augusztusig befejezik a zentai emléktemplom építését

Magyarországi támogatásnak köszönhetően, húsz év után, az idén befejezik a zentai emléktemplom építését.

A támogatásokról és azok hatásairól Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete a helyszínen győződött meg.

Zentára az idén közel 100 millió dináros anyaországi támogatás érkezik.

Ebből 45 milliót az emléktemplom befejezésére fordítanak. A megbeszélések után a vendégek meglátogatták az építkezést.

A templom építése várhatóan augusztus elsején fejeződik be. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Bízunk benne, hogy a csata évfordulójáig el is készül a templom, a beruházás része a kerítés megépítése és a bútorzattal való felszerelése az emléktemplomnak. Másik nagy beruházásunk a Zentai Gimnázium épületéhez való hozzáépítés, magyarországi támogatással ez közel 42 millió dinár értékben történik, míg a harmadik a Zentai Magyar Kamaraszínház kamaratermének a kialakítása 7 millió dinár értékben.”

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete szerint a zentaiak a jövőben is számíthatnak az anyaország támogatására.

A találkozón szó esett a Prosperitati Alapítvány által jóváhagyott támogatások hatásáról is. Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „Polgármester úr elmondta azt, hogy az elmúlt időszakban milyen pályázatokra került sor a község területéről, illetve beszéltünk arról is, hogy milyen várakozásai vannak polgármester úrnak, illetve munkatársainak a hitelprogram beindításával kapcsolatban.”

A nagykövet kifejezte reményét, hogy a Magyarországról érkező támogatásoknak és hitelkeretnek köszönhetően nemcsak az elvándorlás áll meg, hanem lesznek családok, akik visszatérhetnek szülőföldjükre.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír