Ugrás a tartalomra

Átadták a velebiti és tóthfalui utakat

Hivatalosan is átadták a Velebiten és Tóthfalun újonnan kiaszfaltozott utakat. Magyarkanizsa község 2 települése így összesen 1850 méternyi új aszfaltúttal bővült.

Befejeződtek az aszfaltozási munkálatok Velebiten és Tóthfaluban. A két településen hat forgalmas utcát aszfaltoztak ki, amelyek eddig csak zúzottköves borítással rendelkeztek. A befektetés összértéke 31 millió dinár volt.

Kravić Miloš, elnök, Magyarkanizsa község Képviselő-testülete: „Ez tényleg kiemelkedő esemény a falu életében, és remélem, hogy ez csak a kezdet, nemcsak Velebiten, hanem a község összes településén, hogy minden falu az elkövetkezendő időszakban részesülni fog ezekből a támogatásokból, a tartományi és köztársasági segítséggel. Azt szeretném, hogy lehetővé tegyük az összes lakosunknak a községben a kiegyensúlyozott fejlődést és az úthálózat fejlesztését.”

Magyarkanizsa önkormányzatának egyik kiemelt célja a szilárd útburkolattal nem rendelkező utcák fejlesztése. Jövőre további 8 és fél kilométernyi útszakasz aszfaltozását tervezik.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Van már egy 25 projektből álló úgymond prioritás lista, ami tervezés és terveztetés alatt áll, és bízom benne, hogy az év végéig, tehát az idei év végéig be tudjuk fejezni a tervdokumentáció összességét. Akkor a 2019-es évet úgy tudjuk elkezdeni, hogy engedélyes tervekkel, megfelelő tervdokumentációval tudjunk majd jelentkezni a kiírásra kerülő pályázatokra. Természetesen mindig sokkal nagyobb az igény, mint a amekkora a rendelkezésre álló, vagy a lepályázható összeg.”

A befejeződött munkálatokat a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatta mintegy 25 millió dinárral, Magyarkanizsa önkormányzata pedig a 6 millió dináros önrészt biztosította.   
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen