Ugrás a tartalomra

Átadták a kispiaci Egészségházat

Kevesebb mint egy év alatt teljesen felújították a kispaci Egészségház épületét. Ezt ma adták át. A beruházás összesen 20,4 millió dinárból valósult meg.

A kispiaci Egészségház épületén a munkálatok 8 hónapig tartottak. Új nyílászárókat, tetőszerkezetet, fűtési rendszert, hőszigetelést, víz- és elektromos-hálózatot, valamint új fali- és padlóburkolatot kapott az épület.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Tudni kell, hogy Kispiacon 2000 lakos számára látjuk el ebben az épületben most már az egészségügyi ellátást.

Ez tartalmazza az általános orvost, illetve a választott orvos szolgáltatásait, minden délelőtt, illetve a gyermekgyógyászt többször havonta, és fogászati ellátást is nyújtunk. Nagyon szépen megköszönjük a lakosságnak a türelmét, mivel az átmeneti időszakban egy improvizált helységben volt az egészségügyi ellátás, soha nem panaszkodtak és így is meg voltak elégedve.”

Az ünnepélyes átadón részt vett Lukač Nikola, az észak-bánáti közigazgatási körzet vezetője, illetve Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere is.

A beruházást a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatta 16,5 millió dinárral, Magyarkanizsa önkormányzata pedig önrészként 3,9 millió dinárt biztosított.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Több mint 20 millió dináros projektum volt, ami főként a fűtési rendszer megoldására lett előkészítve, és utána úgymond hát idézőjelbe téve tartozékként hozzátettünk még minden más fejlesztést, ami itt kívülről, belülről látszódik, tehát valóban egy teljes felújításon átesett az épület.”

Az önkormányzat és a magyarkanizsai Egészségház további terveiben az oromhegyesi, az adorjáni, az ilonafalvi és a magyarkanizsai régi épület felújítása szerepel.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV