Ugrás a tartalomra

Átadták az oromhegyesi iskola felújított épületét

Tanévzáró ünnepséget tartottak Oromhegyesen. Az esemény keretében átadták az Arany János Általános Iskola felújított épületét. Egy tavalyi csőtörés következtében használhatatlanná vált az intézmény.

A diákok eddig a szomszédos oromi iskolába jártak, szeptember elsejétől viszont ismét várja őket az oromhegyesi, immár felújított épület.

Az iskolában tavaly június 6-án, néhány nappal a tanév vége előtt történt a csőtörés, amelynek következtében a támfalak egy része megrepedt, majd megsüllyedt, az épület pedig életveszélyessé vált. Az oromhegyesi diákok a most befejeződött tanévben iskolájuk oromi kihelyezett tagozatára jártak autóbuszokkal.

Bálint Anna: „Rossz volt, mivel korábban kellett kelni, és volt, hogy majdnem lekéstem a buszt, de egyszer sem sikerült lekésni szerencsére.” A csőtörés okozta helyzet nem csak a diákokat, de a szülőket és a tanárokat is számos kihívás elé állította. Szeptember elsejétől megoldódik a problémájuk.

Vajda Attila, igazgató, Arany János Á.I., Oromhegyes: „Az épület már egy pár napja vagy egy-két hete kész, de azért a papírmunka nálunk még hosszadalmas munkát igényel, ezen volt egy kis idegeskedés, de sikerrel befejeztünk minden ilyen munkálatot, megvannak a papírok az iskola megnyitásához.”

A felújításhoz a tartományi kormány 24,5 millió, a magyarkanizsai önkormányzat pedig 7 millió dinárt biztosított.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Bármilyen jól érezték ott a diákok magukat, a tanárok, pedagógusok, és egy kohézió is létrejött az intézményben, ám mindenhol jó, de legjobb otthon, tehát visszakerülnek a diákok, a pedagógusok ide, az oromhegyesi épületbe.” A felújított iskola átadásán a szalagot Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Miloš Kravić, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke vágta át. Minden rosszban van valami jó, mondta köszöntőjében a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Ezt a felújítást egy csőtörés váltotta ki, ami mindenki számára rossz szokott lenni, ha bekövetkezik, de hát a károknak a helyrehozása az az épület teljes körű felújítását jelentette, több mint 30 millió dinár értékben.”

Az iskola diákjai műsorral köszönték meg az iskolájuknak nyújtott támogatást.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV