Ugrás a tartalomra

Articsókák Kisoroszon

Egyhetes táborban a csókai diákszínjátszók

A kisoroszi Torontál Egyesület által alapított tájházban Horváth Noéminek, a Csókai Művelődési és Oktatási Központ ügyvezető igazgatójának a vezetésével egyhetes táborozáson tartózkodik az Articsókák diákszínjátszó csoport.

– A csókai Líra Egyesület Articsókák diákszínjátszó csoportja az iskolai szünidőt kihasználva minden nyáron egyhetes táborozáson vesz részt. Minden évben más-más helyszínt választunk a táborozásra.

Egy héten át itt Kisoroszon, rendkívül szép környezetben, ideális körülmények között táborozunk tíz hetedikbe induló diákkal. Beszéd- és kommunikációs, valamint helyzetgyakorlatokat végzünk.

A következő darabunkat készítjük elő, amelyet a korábbi produkcióinkhoz hasonlóan Banka János csókai színművész rendez. Ő is kilátogat a táborba, és foglalkozik a gyerekekkel, az új darabra készíti fel őket.

Az új előadásunkat őszre fogunk bemutatni a közönségnek – mondta Horváth Noémi, majd hozzátette:

– A korábban betanult darabokat sem hanyagoljuk el.

A Kekedli című 45 perces vígjátékkal a magyarkanizsai Ki mit tud? diákvetélkedőn első díjat kapott a csoportunk.

Eddig már tíz különböző településen, többek között itt Kisoroszon is bemutattuk ezt a diákközönség által is jól fogadott vígjátékot, és további fellépések is várhatók.

A sikerek motiválják a kis csapatunkat, a gyerekek nagy kedvvel vesznek részt a táborok munkájában.

A tájháztól kapott sátrakban alszunk, és a mi táborunk érdekessége, ami nem szokványos egy táborban, hogy mi magunk főzünk.

A reggelit, ebédet és vacsorát is a gyerekekkel készítjük el. A jól felszerelt szórványközpontban ideális körülmények között dolgozhatunk. A tanulás és főzés mellett jut idő játékra is.

A gyerekkel öröm együtt dolgozni, nagyon lelkesek, és remélem, hogy még sokáig együtt marad a kis csapatunk – mondta Horváth Noémi. Az Articsókák kisoroszi táborozását a Bethlen Gábor Alap és az MNT is támogatja.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, ger
Többi hír