Ugrás a tartalomra

Amit szeretnek, azt (szín)játszák a gyerekek

A 12 éve működő Hinga Művelődési Egyesület színjátszóinak egy héten keresztül a noszai iskolában készítenek színdarabokat. A Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően ismét megrendezhették a tábort.

A Hinga Művelődési Egyesület színjátszóitól volt hangos hétfő este a noszai általános iskola udvara. Az egy héten át tartó tábor első napján a Véka búza, véka rozs című népmesét adták elő, az Adai Cseh Károly Általános Iskola Barapart színjátszó csoportjával karöltve.

Vas Ágnes, a Hinga Művelődési Egyesület szervezője nyilatkozott: „Ezen a táboron keresztül, vagyis ebben a táborban elkezdik az idei, vagyis a jövő évre az előadásokat, amiket, amikkel majd fesztiválokra fognak menni.”

Ebben a hónapban a csoport tagjai és az adai Barapart színjátszói Tiszasason vendégeskedtek, a hétfő esti előadás ott készült. Monzák Péter, a Tiszasasi színjátszó tábor vezetője elmondta: „Teljesen nagy vonalakban a dolog arról szól, vagyis úgy történik, hogy jönnek a gyerekek és elmondják, hogy mit szeretnének, mi a vágyuk, mit szeretnének eljátszani.”

Az egy héten át tartó táborban 24 gyerek vesz részt. Neves művészek foglalkoznak velük. A tábor szombaton zárul. A gálaműsoron két előadást mutatnak be.P

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír