Ugrás a tartalomra

Advent a faluban

Telt házzal, óriási sikerrel rendezték meg Hajdújáráson az Advent a falunkban programot, amely vasárnap délután szentmisével kezdődött a Keresztelő Szent János templomban.
A szentmisét Hajdú László, a szabadkai Szent Teréz székesegyház káplánja celebrálta.
Hajdú László, káplán, Szent Teréz székesegyház, Szabadka: „Ezen a vasárnapon arra szólít bennünket az egyház, hogy készüljünk már közvetlenül a karácsony ünnepére, hiszen közel van hozzánk az Úr, közel van hozzánk a megváltás.”

A résztvevők mécsesekkel átvonultak a hajdújárási Kultúrotthonba. Itt várta a gyerekeket a település jóságos medvéje, Brumm-Brumm.

Az épület megtelt az érdeklődőkkel, még egy gombostűt sem lehetett leejteni, de a hangulatra odakint sem volt panasz. Itt forró italokat, finom süteményeket kóstolhattak a látogatók.

Kovács Ervin, Kispiac: „Kihasználjuk az alkalmat, hogy megkóstoljuk az itteni bort, ami ezen a vidéken termett. Nagyon jó íze van! Mindjárt sorakozunk repetáért is!”

Sóti Mihály, Kispiac: „Gondoltuk egy kis kiruccanás nem árt ebben a szép téli estében, kifogástalan jó a hangulat, kifogástalan jó az idő: se nem esik, se nem fúj. Kis forralt bor mellett eltöltsük ezt a kis időt.”

A településen már régi hagyománya van ennek az ünnepségnek - mondta Sövény Rudolf. A hajdújárási Helyi Közösség közgyűlési elnöke hangsúlyozta: „A program általában úgy szokott lenni, hogy a Lifka Sándor ME évzáró műsora, most pedig idén másodjára volt a Rózsa Sándor Hadújárás Civil Szervezetnek egy rajzpályázata, amelynek a díjkiosztója volt. Mindemellett látjuk azt, hogy van kézműves kiállítás is a helyi, környékbeli kézművesek elhozzák a termékeiket.”

A Kultúrotthon udvarában idén először építettek fel Betlehemet, amely egészen vízkeresztig lesz megtekinthető.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen