Ugrás a tartalomra

Adomány a Szabadkai Közkórház tüdőosztályának

Tisztítószereket és takarítóeszközöket adományoztak a Szabadkai Közkórház tüdőosztályának a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának tagjai. A fiatalok szerint erre nagy szükség volt, mivel a részleg nagyon kevés külső segítséget kap. 

A Szabadkai Közkórház egyes osztályai időnként hiányt szenvednek a működésüket biztosító alapvető eszközökből is. A mostani adományozás során különböző tisztítószereket és higiéniai eszközöket kapott a tüdőosztály. Aradszki Szakács Ibolya, a Szabadkai Közkórház tüdőosztályának főorvosa: „Tekintettel a rossz körülményekre, amelyek a mi osztályunkon vannak, az épület nagyon elavult és régi. Ez az adomány különösen sokat fog jelenteni, hogy javítsuk a feltételeket, és hogy fertőtlenítsük a szanitárius létesítményeket az osztályon.”

Az ajándékokra egy tavalyi év végi jótékonysági bulin gyűjtötték össze a pénzt a fiatalok. Szabó Batancs Melinda, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának szabadkai elnöke: „Fontosnak tartottuk azt, hogy nekik adjuk az ajándékot, mivel sajnos nagyon kevés helyről kapnak adományt, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok minél több ilyen rendezvényben vegyenek részt, hogy ezzel is megtanulják, hogy milyen dolog adni.”

Az Ifjúsági Fórum körében mára szinte éves hagyománnyá vált a jótékonykodás. Eddig a hajdújárási Lurkóház részesült az adományaikban, idén adtak először ajándékot a Közkórháznak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír