Ugrás a tartalomra

55 éves a kishegyesi község

55 évvel ezelőtt, november 26-án Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szeghegy települések arról döntöttek, hogy egy községgé alakulnak. Azóta ez a dátum jelöli Kishegyes község napját.     

Díszülés keretében ünnepelték a község napját szerdán Kishegyesen. A községi képviselő-testület nagytermében egy rövidfilm levetítésével foglalták össze az elmúlt év beruházásait, elért eredményeit. A jelenlegi világgazdasági krízis és az országban uralkodó viszonyok mellett meg kell becsülni minden kis lépést, fejlődési lépcsőt, mondta a képviselő-testület elnöke, Hallgató Imre. „Egy ilyen kis községben, mint amilyen Kishegyes, ezt fokozottabban érezzük, elmaradnak a nagyberuházások. De azt kell, hogy mondjam, hogy hála az aktívan dolgozó embereknek, a közösség és az önkormányzat alkalmazottjainak, meg tudunk valósítani kis projekteket.”

Kishegyes község azon ritka önkormányzatok közé tartozik, melynek nincs adóssága. A községi elnök felszólalásában a közösség sokszínűségét és tenni akarását is kiemelte. „Nem gondoljuk, hogy mindent elvégeztünk, van még sok feladat, amit közösen kell véghezvinnünk. Épp ezért vannak vízióink, vannak vágyaink, van hatalmunk, hogy megoldjuk a lakosaink gondjait. Ami számunkra elsődleges, hogy jobb életet biztosítsunk az itt élőknek” – fogalmazott Marko Rovčanin községi elnök.

Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szeghegy településeken számos infrastrukturális beruházást, gazdasági, kulturális és oktatási fejlesztést hajtottak végre az elmúlt évben. „Nem maradtak félbehagyott projektjeink, mindent határidőre tudtunk teljesíteni. Tudni kell rólunk azt, hogy igen szűkös anyagi lehetőségeink vannak. Ezért pályázunk a köztársaságnál, a tartománynál, akár határon túl is, ezeken a sikeres projekteken keresztül tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket”– fűzte hozzá Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alelnöke.

Az ünnepi díszülésen részt vettek a környező községek küldöttségei, tartományi tisztségviselők, magyarországi vendégek, intézményvezetők, községi képviselők és a helyi elöljárók. Az ülést kishegyesi, bácsfeketehegyi és szeghegyi fiatalok produkciói színesítették.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír