Ugrás a tartalomra

166 gazdával írt alá szerződést a tartomány

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság 166 gazdával írt alá ma szerződést. A termelők öntözőberendezésekre, fóliasátrak, jégvédelmi hálók valamint állattenyésztési farmok felszerelésére pályázhattak. Ha valaki mezőgazdasági támogatást szeretne igényelni a Vajdasági Kormánytól szeptemberig még jelezhet.

Legnagyobb érdeklődés az öntözőberendezésekre vonatkozó pályázatok iránt volt, de sokan állattenyésztési farmok felszerelésére is pályáztak.
Mihály Jenő, gazda, Töröktopolya: „Új helyet csináltunk a jószágoknak és arra is pályáztunk, hogy száz tehénnek helyet tudjunk biztosítani, és hogy a fejőház 8 négyzetméteres legyen ahol nyolc tehenet tudunk majd tartani.”
Almási Tibor, mezőgazdasági termelő, Kispiac: „Ez egy segítség, hogy 50 százalékát visszaadják a termelőknek és hogy európai viszonylatban ez már bevált dolog, hogy a termelőket az állam támogatja.”

Ennek a pályázatnak köszönhetően a tartomány az állattenyésztést is támogatja.

Molnár Viktor, segédtitkár, tartományi mezőgazdasági titkárság: „Ily módon is tudjuk segíteni a mezőgazdaság ezen ágazatának a fennmaradását, ha megfelelő új felszerelést biztosítunk és a komfort körülményeiket az állatoknak tudják az állattenyésztők a mai EU-s standardok szerint biztosítani.”

50 ezer és másfél millió dinár közötti összegre lehet pályázni. A pályázat teljes keretösszege 143 millió dinár. Branislav Bogaroški, titkár, Tartományi Mezőgazdasági Titkárság: „Ez már egy hagyományos havi szerződésaláírás, most már az idei évre szánt összeg 50 százalékánál tartunk. Felhívom a figyelmet minden vajdasági mezőgazdasági termelőnek, aki az idén tervez befektetni, hogy siessen jelentkezni, mert igazán nagy az érdeklődés.”

A pályázat szeptember végéig van nyitva.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír