Ugrás a tartalomra

128 traktor felvonulásával kezdődött Oromhegyesen a XI. Traktorfesztivál

Az egész napos rendezvény hatalmas tömeget vonzott, ezernél is többen voltak, akik kíváncsian lesték a 15 kategóriában versenyző traktorosokat.

Az eseménynek az Atlantis Garden diszkó és környéke adott otthont. Rengetegen látogattak el a rendezvényre, sokan voltak kíváncsiak a traktorfelvonulásra és a versenyre.
Több mint ezren látogattak ki az eseményre, ki baráti társasággal, ki családjával kísérte figyelemmel a rendezvényt. Vajdaság szinte minden településéről érkeztek érdeklődők.

Zélity Violetta, Királyhalom: „Én még nem vettem részt, a barátom részt vett, ő versenyzett is, és nekem nagyon megtetszett, és most, hogy együtt járunk akkor megkérdezte, szeretnék-e eljönni vele a Traktorfesztiválra, és akkor igent mondtam, és eljöttem. Nagyon tetszik, és nagyon jól érzem magam.”

Mintegy 128 traktorista vett részt a felvonuláson, valamivel kevesebben pedig a versenyeken is megmérettettek. Bilicki Nándor, főszervező, Oromhegyes: „Reggel már lezajlott a felvonulás a falu főutcáján, most pedig már zajlanak a versenyek a traktoroknak, úgy mint a legerősebb sofőr, eszközkapcsolás időre, ezek már lezajlottak, most kezdődik majd a tolatás, és ezzel párhuzamosan pedig a kerthelyiségben a gyerekeknek vannak különböző ügyességi versenyek, úgy mint a kecskefogás, malacfogás, rodeó bikagolás, és még sorolhatnám, mert számtalan programot biztosítunk számukra is.”

Az eseményen részt vett Pásztor István is. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint vajdasági szintűvé nőtte ki magát tizenegy év alatt a rendezvény.

 Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Évekre visszamenőleg folyamatosan itt vagyok ezen a rendezvényen, van összehasonlítási alapom, és azt látom, hogy évről-évre gazdagabb ez a rendezvény, gazdagabb azért, mert újabb és újabb programok kerülnek meghirdetésre, gazdagabb azért, mert újabb és újabb kiállítók vannak, és újabb és újabb gépek vannak, amik teljesen új színfoltot jelentenek.”

Minden korosztály számára érdekes programokkal készültek a szervezők. A jó hangulatot a Tresnyeváci Ászok, a Csocsesz, a Dupla Kávé és a Šidi rézfúvósok biztosították.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok