Ugrás a tartalomra

110 éves a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola

Ebből alkalomból a diákok ünnepi műsorral készültek a vendégek számára.

Az évek során az intézmény sokszor változtatott nevet, 2000-ben azonban visszakapta a régit, és azóta a Majsai Úti Általános Iskola nevet viseli. Az ötödikes Kökény Dominik azért szeret ide járni, mert a szünetekben és az órákon is jó a hangulat. Tanárai minden helyzetben mellette állnak.

Kökény Dominik: „Legtöbb esetben jó a viszonyunk, és a hétköznapokban általában számíthatunk rájuk.” Az iskola 1908-ban a majsai szőlősben épült. Jelenlegi külsejét 1980-ban alakították ki, amikor a harmadik iskolaépületet is befejezték.

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy iskolaközösségünk továbbra is fejlődjön, hogy iskolánk épületei szépüljenek, hogy tanulóinknak egyre jobb munkafeltételeket biztosítsunk. Azt szeretnénk, ha ez a tanintézmény nagyon sok évfordulót megérne.”

Az ünnepségre a tanulók verssel, énekkel készültek a közönség számára. A megnyitón Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke beszédében a kezdeményező, az innovatív és a példaértékű szavakkal jellemezte a tanintézményt.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola a Magyar Nemzeti Tanács egyik kiemelt intézménye. Élen jár az iskola a fejlődésben. A tanulók egyéni igényeihez is alkalmazkodik és igyekszik úgy felkészíteni a diákokat, hogy az élet minden területén megállják helyüket.

Az intézmény tárt kapukkal várja mind a szülőket, mind a vendégeket, mind pedig a látogatókat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az elmúlt időszakban számos rendezvény, továbbképzés helyszíne és gondos házigazdája volt.” Jelenleg az iskolának 670 tanulója és 32 tagozata van, ebből 16 tagozat szerb nyelven és 16 tagozat magyar nyelven tanul.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír