Ugrás a tartalomra

10 új gyermekágyat kapott a zentai Hófehérke Óvoda Százszorszép épülete

Az ágyakat a Vajdasági Magyar Szövetség Zentai Ifjúsági Fóruma és az Intellektus Ifjúsági Civil Szervezet adományozta az intézménynek.

Az új gyermekágyakra nagy szüksége volt az intézménynek. Az eddigiek nehezen mozgathatók és korszerűtlenek voltak.

Gyertyás Mónika, alelnök, VMSZ Ifjúsági Fórum, Zenta: „Ezért döntöttünk úgy, hogy 10 darab, új fekvőhely megvásárlásával támogatjuk az intézményt. Ezek az ágyak 54 ezer dinárba kerültek. Ezek az új ágyak könnyűek, mobilisek, és könnyen tisztán tarthatóak, és minden szempontból megfelelnek a gyermekeknek.”

Az új ágyakra a VMSZ zentai ifjúsági fóruma és az Intellektus Ifjúsági Civil Szervezet a tavaly december elején megrendezett jótékonysági bálján gyűjtött.

Burány Gábor, elnök, Intellektus Ifjúsági Civil Szervezet, Zenta: „140-en vettek részt, valamint 180 ezer dinárt sikerült összejótékonykodnunk. Az egyéni személyek adományát leszámítva még három civil egyesület is besegített, hogy ez az összeg össze tudjon jönni: ez volt a Vajdasági Ifjúsági Szervezet, a Zentai Ifjúsági Szervezet, valamint az Intellektus Ifjúsági Szervezet.” Az óvodának igen nagy segítséget jelentenek az új ágyak a mindennapi tevékenységben.

Mancfeld Ottília, vezető óvónő, Százszorszép óvoda, Zenta: „Egyik teremről a másikra tudunk vonulni szükség esetén, ha valamilyen probléma felmerül. Így a gyerekek is egészségesebb környezetben tudják a napi pihenőjüket eltölteni.” Az épületbe mintegy 70 gyermek jár, akik közül 10-en napi szinten az óvodában töltik a délutáni alvásukat.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto