You are here

Társfinanszírozza a mezőgazdasági hitelek kamatait, az állatok mesterséges megtermékenyítésének költségeit, a törzskönyvezett kosok beszerzését, a biztosítási prémiumot.

Továbbá az állatorvosi költségeket a szarvasmarha és sertéstenyésztők számára és a piaci standok bérleti díját. A topolyai önkormányzat már ki is írta a pályázatokat. Azok jelentkezését várják, akik bejegyzett mezőgazdasági termelők és gazdaságuk Topolya területén található, valamint nincs adótartozásuk. A pályázatokra november 18-ig lehet jelentkezni. Bővebb információ és a jelentkezési űrlap megtalálható Topolya önkormányzatának honlapján, a www.btopola.org.rs címen.

A támogatások összértéke növekedett az előző évhez képest és jövőre tovább bővítik a keretet, mivel szeretnék támogatni a kárt szenvedett topolyai méhészeket is - ismertette sajtótájékoztatóján Szatmári Adrián, a községi mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottság elnöke, valamint elmondta: „Topolya község önkormányzata október 18-án megjelentette a mezőgazdasági termelők részére előirányzott pályázatokat, ezek a pályázatok a Topolya községi mezőgazdasági és vidékfejlesztési programmal állnak összhangban, melyre a mezőgazdasági minisztérium megadta az előzetes jóváhagyást. Ami az idei pályázatokat illeti, hat támogatási formát láttunk elő, a támogatási keret összértéke 10 millió dinár. 2016-ban ez az érték 6 millió 900 ezer dinár volt, tehát nominálisan 3 millió 100 ezer dinárral növekedett a folyó évben a támogatásokra előirányzott összeg.”

 

 

Szerző: 
Pannon RTV