Ugrás a tartalomra

Zenta: Pénteken kezdődik a városnapi ünnepségsorozat

Városnapot ünnepel Zenta, illetve megemlékeznek a zentai csata 320. évfordulójáról is. Az ünnepségsorozat pénteken kezdődik és hétfőig tart majd.

A városnapi programok közül az egyik legszínesebb a Nemzetközi Hőlégballon Találkozó, amelyet idén is megszerveznek. A hőlégballonok a Népkertből, illetve a vásártérről fognak indulni, és pénteken, szombaton, valamint vasárnap is megtekinthetjük, ahogyan Zenta felett repülnek.

A Hőlégballon Fesztivál mellett számos programmal várják még az érdeklődőket a szervezők. Pénteken és szombaton főként a város központjában, valamint a Népkertben zajlanak az események. Idén is megtartják a hagyományos virágkötészeti versenyt, de lesz kézműves- és borutca, valamint a Főtéren felállított nagyszínpadon bemutatkoznak a város tánccsoportjai is.

A tűzijáték sem maradhat el, amelyet idén is a Tisza-partjáról lőnek majd fel, előtte pedig tűzzsonglőrök fokozzák a hangulatot. Vasárnap a Lisieux-i Kis Szent Teréz templom előtti színpadon folytatódik majd a városnapi ünnepségsorozat. Szeptember 11-e hivatalosan Zenta napja. Ekkor tartják meg a Községi Képviselő-testület díszülését, amelyen részt vesz Áder János magyar és Aleksandar Vučić szerb államfő is, majd közösen koszorúznak a zentai csata emlékművénél. Ezután következik a nap fénypontja, a templomavatás.
A Lisieux-i Kis Szent Teréz templom alapkövét 1997-ben tették le, így 20 év után most adják át. Az avató után fellép a csíkszeredai Nemzeti Népi Táncegyüttes, akik az alapkőletételnél is jelen voltak. Az együttes vezetője akkor megígérte, hogy legközelebb akkor jönnek, amikor felszentelik a templomot.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír