Ugrás a tartalomra

Zenta: A fejlődésért szállnak síkra a VMSZ által támogatott jelöltek

A Vajdasági Magyar Szövetség kiválóan szerepelt a vasárnap megtartott helyi közösségi választáson, hiszen a nem hivatalos eredmények szerint a hét helyi közösségből ötben többséget szereztek az általa támogatott jelöltek, hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Lőrinc Csongor, a párt zentai községi szervezetének elnöke.

– Ez a fölényes többség azt jelenti, hogy az általunk támogatott személyek a 61 helyből 39-et szereztek meg. Hangsúlyozni kell, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség a törvényekkel összhangban olyan jelölteket támogatott, akik esetében nem merül fel összeférhetetlenség a különböző funkcióik között.

Ezúton szeretnénk megköszönni a község polgárainak, hogy eleget tettek a választáson való részvételre irányuló felhívásunknak, és kifejtették véleményüket – fogalmazott Lőrinc Csongor, a Vajdasági Magyar Szövetség zentai községi szervezetének elnöke, aki a célkitűzéseik megvalósításához kulcsfontosságúnak nevezte azt, hogy a csapatban való gondolkodás minden szinten egységes legyen, majd beszélt a rájuk váró feladatokról is.

– A falvainkban szinte mindenütt az infrastruktúra fejlesztése a legfőbb célunk, gondolok itt az utak javítására, az épületeink karbantartására és modernizálására, illetve a megfelelő közbiztonság kialakítására.

A Kertek helyi közösségben a csatornahálózat kiépítése élvez prioritást, a többi helyi közösségben pedig, mivel a csatornahálózat már kiépült, az utak rendezése. Nem feledkezünk meg a kerékpárosokról és a gyalogosokról sem, ugyanis a kerékpárutakat és a járdákat is szeretnék továbbépíteni.

Támogatjuk azt a már több mint tízéves elgondolást, miszerint a Népkertnek új arculatot kell kapnia, és a termálkutat a lehető legrövidebb időn belül üzembe kell helyezni, megmutatva, hogy Zenta igenis működtetni tud egy fürdőkomplexumot.

Célunk továbbá az egészségügy és az idősekről való gondoskodás fejlesztése, a kórház onkológiai osztályának kialakítása, a tüdőosztály felújítása és a diagnosztika fejlesztése is – magyarázta Lőrinc Csongor, hozzáfűzve, minden általuk támogatott jelölt a fejlődésért és az előrehaladásért fog síkra szállni, úgy, hogy közben nem feledkeznek meg a történelmi egyházakról és az iskolákról sem, hiszen – ahogyan fogalmazott – a megmaradás és az előrehaladás záloga a hit és a tudás.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. A.
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen