Ugrás a tartalomra

Vučićnak rémálmai vannak a gazdasági helyzet miatt

Szerinte a vállalkozók jelszava ez volt: ha kölcsönveszel kétmilliót, az a te problémád, ha kölcsönveszel húsz milliót, az már az állam problémája

„Rémálmaim vannak a szerbiai gazdaság helyzete miatt” fogalmazott Aleksandar Vučić a kormány első alelnöke. A NIN hetilapnak adott interjújában elmondta, a legnagyobb veszélyt a gazdaságra azok az emberek jelentik, akiknek a „gazdasági zsenialitása” arra szorítkozott, hogy politikusokon keresztül hiteleket vegyenek fel, amelyekből a korábbi hiteleiket törlesztik.

Vučić elmondta, nem gondolkodik az előrehozott választások kiírásán, ugyanis pillanatnyilag a gazdaság a legnagyobb problémája, ami miatt rémálmai vannak.

„Rémálmaim vannak a szerbiai gazdaság helyzete miatt. A Nemzetközi Valutaalap két nappal ezelőtt azt mondta, be kell fagyasztanunk a közszférában a béreket és drasztikusan csökkenteni kell a kiadásokat, emellett nem növelhetjük az adókat, ugyanis az még inkább lebénítaná a gazdasági tevékenységeket” – magyarázta. „Vajon az lesz a válaszunk: nem fagyasztunk be semmit, nem csökkentjük a fogyasztást és nem építjük le az adminisztrációt, csak mert a nép imádja ezt hallani?” – tette fel a kérdést Vučić, aki bejelentette, a témáról tárgyalni fog Ivica Dačić kormányfővel, aki ellenzi ezeket a lépéseket.

Szerinte arról kell beszélgetni, hogyan lehet meggyógyítani a szerbiai gazdaságot, akár a következő választások elvesztése árán is.

A kormányalelnök úgy látja, a legnagyobb veszélyt a gazdaságra azok az emberek jelentik, akiknek a „gazdasági zsenialitása” arra szorítkozott, hogy politikusokon keresztül hiteleket vegyenek fel, amelyekből a korábbi hiteleiket törlesztik.

„Az ő jelszavuk így hangzott: ha kölcsönveszel kétmilliót, az a te problémád, ha kölcsönveszel húsz milliót, az már az állam problémája” – magyarázta.

A szervezett bűnözés kapcsán elmondta, igen csak meglepődik, ha hamarosan nem kerül kézre Darko Šarić.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír