Ugrás a tartalomra

VMSZ Ifjúsági Fóruma: Nem kell félni a politikától

Kiss Nándor lett a VMSZ Ifjúsági Fórumának új elnöke. A péntek esti tisztújító ülésen a fórum alelnökét is megválasztotta a 17 ifjúsági helyi szervezet vezetője.

A közgazdász végzettségű 26 éves adai Kiss Nándort egyhangúlag választották meg a VMSZ Ifjúsági Fóruma elnökének két évre. Fehér Szabolcsot váltja a tisztségen, aki négy évig volt a szervezet vezetője. Az új elnök elsődleges célja a politika népszerűsítése a fiatalok körében. „Fontos, hogy közelebb hozzuk a fiatalokat a politikához. Bevonjuk őket, hogy megmutassuk, hogy ez egy olyan lehetőség, ahol tudnak a kisebbségi magyarságnak az ügyéért tenni, azért, hogy egy élhetőbb környezetet alakítsanak ki saját maguk, otthon” - mondta az újonnan megválasztott elnök.

A VMSZ Ifjúsági Fórumának alelnöke a 23 éves Ódri Norbert lett. 18 éves kora óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja. „Mikor a fiatalok azt hallják, hogy politika, ne ijedjenek el tőle. Nem olyan politikáról beszélünk, amitől meg kell ijedni. Ez a közösségért való odaadás és tenni akarás” - buzdította az ifjúságot az alelnök, aki jelenleg az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának állatorvosi szakán ötödéves.

A fiatalok azt üzenik, nem kell félni a politikától. Ha az Ifjúsági Fórum tagjai lesznek, továbbképzéseken, táborokban, szórakoztató rendezvényeken vehetnek részt. A legközelebbi rendezvényük a 2019 perces foci lesz Zentán, november 30-án.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír