You are here

Idén 13 millió dinárral támogatja a termelőket Topolya önkormányzata. A községi mezőgazdasági és vidékfejlesztési alapnál vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a gazdák október 31-ig.

A jószágok mesterséges megtermékenyítésére, a mezőgazdasági hitelek utáni kamat társfinanszírozására, biztosítások kötése céljából is pályázhatnak a termelők. Szarvasmarha- és sertéstenyésztők esetében az állatorvosi szolgáltatások társfinanszírozására is lehet eszközöket igényelni.

Idén a méztermelés költségeire 850 ezer dinárt láttak elő. 2017 augusztusában a méhek tömeges pusztulására került sor Topolya község területén, ezért ilyen formában is szeretnék segíteni a termelőket.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A méhcsaládok vásárlására méhcsaládonként 10 ezer dinárt lehet, itt száz százalékos, tehát tíz ezer dinár a megtérítés. Természetesen előszámlák alapján történik majd a kifizetés, 1 millió 700 ezer dinár összegben. Tudni kell azt is, hogy a méhészekkel kapcsolatban több támogatást orvosságokra is adtunk időközben. A köztársaság és a tartomány is belesegített, a nyár folyamán jól jött az eszköz. Ez pedig a mérgezés miatt károsultak tudják kihasználni.”

 
Szerző: 
Pannon RTV