Ugrás a tartalomra

Villanyáram és munka az ipari parkban

A topolyai önkormányzat vezetőivel találkozott az Elektrovojvodina újvidéki igazgatója

Pénteken Srđan Kružević, az Elektrovojvodina áramelosztó újvidéki igazgatója találkozott Kókai Mernyák Melindával, Topolya község polgármesterével. A találkozó célja az volt, hogy közös befektetéseikről tárgyaljanak. A megbeszélésen jelen volt Mánity István, a Telekrendezési Közvállalat igazgatója, valamint Kis Zoltán, az Elektrovojvodina topolyai részlegének vezetője is.

A találkozó megbeszéléssel kezdődött, a polgármester asszony beszámolt Topolya község lehetőségeiről és a folyamatban lévő befektetésekről, majd a vendégekkel megtekintették a topolyai tó partján épülő diákotthont és az ipari zónát. Mindkét helyszínen egy-egy közös projektumot fognak megvalósítani, a diákotthon mellett egy trafóállomást létesítenek, az ipari zónában pedig az elektromos hálózatot építik ki.

– Azért hívtuk meg Kružević urat, mert az önkormányzatnak komoly tervei vannak a villanyhálózat fejlesztésével kapcsolatban. Máris van két közös projektumunk, az egyik egy trafóállomás létesítése az épülő diákotthon mellett, a másik pedig az elektromos infrastruktúra kiépítése az ipari parkban.

Mindkét projektumot az Elektrovojvodinával karöltve finanszírozzuk – mondta el a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy az elektromos hálózat kiépítése vállalkozókat fog az ipari parkba vonzani, s ennek köszönhetően új munkahelyek létesülhetnek.

Kókai M. arról is beszámolt, hogy Kruževićtyal további közös projektumokról is tárgyaltak.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Lakatos János