Ugrás a tartalomra

Vasutakról tárgyalt a köztársasági parlament

A köztársasági parlament mai ülésén először a vasutakról szóló jogszabályról tárgyaltak. A VMSZ akkor fogja támogatni a vasutakról szóló törvényjavaslatot, ha elfogadják a párt módosítási javaslatát is, miszerint Vajdaság és a helyi önkormányzatok maguk irányíthatják a területükön lévő vasúti infrastruktúrát – mondta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy Vajdaság bizonyos hatáskörökkel rendelkezzen a vasúti infrastruktúra irányításával kapcsolatosan – tette hozzá Pásztor.

„Azt javasoltuk, hogy tegyék lehetővé Vajdaság Autonóm Tartománynak és a helyi önkormányzatoknak, hogy irányítsák a vasúti infrastruktúrát a saját területükön. Ez a vasúti forgalom hatékonyabb működéséhez vezetne. Úgy gondolom, hogy nem kell hangsúlyoznom azt, hogy ezzel nem darabolnánk fel az egységes rendszert. Nem kell ismételnünk azt, amit mindenki tud.”

Ha nem tudják gondját viselni, akkor bízzák másra!

Szerbia az elmúlt évtizedekben bebizonyította, hogy alkalmatlan, képtelen és nem hajlandó gondot viselni a vasúti infrastruktúráról – jelentette ki Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője a vasútról szóló törvény parlamenti vitáján. A VMSZ módosítási indítványában azt kéri, hogy Vajdaság és a helyi önkormányzatok a vasúti infrastruktúrának egyes részei felett saját maga rendelkezhessen.

Amikor 1918-ban Vajdaságot Szerbiához csatolták, az Európa legsűrűbb, 2200 kilométeres vasúti hálózatával rendelkezett. A hetvenes években hatalmas eszközöket fektettek a vajdasági vasútvonalak fejlesztésébe. A 90-es években az autonómiával együtt Belgrád bekebelezte a vasúti közlekedés irányítási és tulajdonjogát is, az új szerelvények eltűntek, ugyanúgy, ahogy a mozdítható felszerelés is. A vasút mostani helyzete Vajdaságban lesújtó, mondta Pásztor Bálint A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője. „Az 1735 kilométeres vajdasági vasútvonalból 237 kilométer nincs használatban, 347 kilométer helyi vasúton nagyon alacsony a közlekedés, közel 200 kilométer szét van szerelve, 445 kilométer regionális vasúton az alacsony tengelynyomás miatt alacsony intenzitású a közlekedés.”

A kormány törvényjavaslatában az szerepel, hogy a a vasúti infrastruktúrának az a része átruházható a tartományra, illetve az önkormányzatokra, amelyből nem származik közvetlen haszna a vasúti közvállalatnak. A VMSZ módosító indítványának értelmében az említett kategória mellett Vajdaság és a helyi önkormányzatok a vasúti infrastruktúrát még két esetben kaphatnák meg igazgatásra. „Amikor a társaság nem tudja elvégezni a rendes karbantartást, illetve nem tudja megszervezni és szabályozni a vasúti közlekedést” – mondta Pásztor Bálint.

A Vajdasági Magyar Szövetség mellett a vasút igazgatási hatáskörének Vajdaságra való átruházását kérte a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Liberális Demokrata Párt is. Ezeket a módosítási javaslatokat a vitában a kormánypártok képviselői nem támogatták.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír