Ugrás a tartalomra

Vásárokat, kiállításokat támogat a szabadkai önkormányzat

Több hagyományápoló rendezvény, helyi termékek vására, de gyermekvállalásra serkentő baba-mama expó is kapott költségtérítést a két és fél millió dináros keretből.

A hajdújárási Szüreti Napok már 50 éve hozza össze a környék őstermelőit a környékbeli lakosokkal. Tavaly közel 10 ezer látogatója volt a rendezvénynek, amit többek között a város önkormányzata is támogatott mintegy 300 ezer dinárral.

Sövény Rudolf, elnök, Rózsa Sándor Civil Szervezet, Hajdújárás: „A mezőgép kiállítástól kezdve a különféle kultúrműsorokon, a sporteseményeken át a helyi termékeket is kiállítják az emberek. Meg van gyümölcskiállítás is.” 

Nem tekinthet ilyen gazdag múltra vissza a szabadkai Angel Dreams Expó, amit 2018 októberében szerveztek meg először. A Szabadegyetem aulájában megtartott rendezvényen babák, kismamák és anyukák egyaránt megtalálhatták a gyermekgondozáshoz, illetve neveléshez szükséges termékeket és tanácsokat is kaphattak.

Kunyi Farkas Klaudia, elnök, Anahitas Egyesület, Szabadka: „Több mint 20 kiállító vett részt ezen az expón és több mint 10 előadásunk volt. Többek között felkészítést végeztünk a kismamák, a várandósok és a leendő kismamák részére. Valamint a nevelésbe is belefolyt az előadások tartalma. Ugyanakkor igyekeztük mindezt családiasan megoldani, tehát a babáknak is volt babasarok.”

Összesen 8 vásár és kiállítás megrendezését segítette anyagilag Szabadka Város önkormányzata. A 2018-ban megvalósított tevékenységek költségtérítésére decemberben lehetett pályázni.

Újhelyi Ákos, gazdasági tanácsos, Szabadka: „A vásárlók közvetlenül tudnak találkozni az eladókkal, így nem harmadik személy közvetítésével valósul meg az eladás, hanem közvetlen úton. Megismerik az őstermelőket és a nyereség náluk fog maradni.”

A támogatási szerződéseket kedden írták alá a Városháza Kék termében. A tervek szerint az önkormányzat a területén megrendezett idei vásárokat és kiállításokat is anyagi támogatásban részesíti majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír