Ugrás a tartalomra

Vasárnap helyi közösségi választást tartanak Doroszlón

Helyi közösségi választást tartanak vasárnap a Zombor Községhez tartozó Doroszlón. A 9 tagú helyi közösség tanácsába 18-an jelöltették magukat.

Doroszlón, a mintegy 1500 lakosú kis nyugat-bácskai faluban évek óta gondot jelent a rossz minőségű ivóvíz. Lajtoskocsi hozza a vizet a faluba. A doroszlóiak erre a problémára is megoldást várnak a helyi közösségi választásoktól.

Munkás Edit, Doroszló: „Kimegyek szavazni, sőt az egész családom kimegy, fontosnak tartjuk a falu sorsát, fejlődését, nagyon ráférne egy kis újabb felújítás minden téren, akár a vízellátásra gondolok, akár az iskolára, óvodára, művelődésre, úgyhogy fontosnak tartom a vasárnapot.”

Kószó Piroska, Doroszló: „A fiatalság jó volna, ha itt maradna, mert a falu itt ugyancsak kifogy, úgyhogy elég kevesen vagyunk sajnos.”

Dosztán Katalin, Doroszló: „Persze, hogy kimegyek, mindig is ki szoktam menni, mindig bízunk a jövőben, hogy talán egy kicsit javul a helyzet.”

A kilenc tanácstagi helyre 18-an pályáznak. A szavazáskor nem listákra, hanem személyekre adhatják le voksukat a polgárok. A Magyar Összefogás Doroszlóért polgárok csoportjának indulóit a VMSZ támogatja, a tanácstagjelöltek a vízellátás megoldását és a gazdaság fellendítését tűzték ki célul.

Pelt Ilona, tanácstagjelölt, Magyar Összefogás Doroszlóért: „Itt van 311 millió a Szentkút további fejlesztésére, azt gondolom, hogy egy fantasztikus nagy projekt, ebből sokat fog táplálkozni a falu, gazdaságilag is fejlődik és turisztikailag is.”

Fontos, hogy minél többen részt vegyenek a helyi közösségi választáson – vélik a jelöltek. Lennert Tímea, tanácstag jelölt, Magyar Összefogás Doroszlóér: „Ténylegesen a helyi értékek, az alapintézmények léte forog kockán, és ezt szeretnénk megtartani, megvalósítani, és el kell mondani, hogy következetességgel és határozottsággal és egységességgel szeretnénk mindezt megvalósítani.”

Szerettük volna megszólaltatni a Szerb Haladó Párt által támogatott a Haladó Doroszlóért elnevezésű polgári csoport tanácstagjelöltjeit is, de egyéb elfoglaltságukra hivatkozva nem nyilatkoztak stábunknak.

A doroszlói helyi közösségi választást augusztus 13-án, vasárnap tartják. A helyi közösség épületében reggel 7 és este 8 óra között adhatják le szavazatukat a lakosok.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto