Ugrás a tartalomra

Vajdaságban 12 ezren hallgatták meg Mága Zoltán koncertjeit

Ma ér véget Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertsorozatának vajdasági szakasza. Az összesen 20 koncertet mintegy 12 ezren láthatták és hallhatták tíz nap alatt.

Frenetikusra sikerült Mága Zoltán hegedűművész 100 Templomi Jótékonysági Koncertsorozatának vajdasági körútja - értékelte sajtótájékoztatón a koncertsorozatot Pásztor István, a VMSZ elnöke, és Mága Zoltán hegedűművész. Ez a fajta zene eljutott olyan helyekre is, ahol eddig még sosem tartottak koncertet - tették hozzá. Mága Zoltán kiemelte: „A templomok kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki betérhet rajta. A templomok atmoszférája hitet, reményt ad az embereknek, feltöltődik a lelkünk, melyet a zene csak fokozni tud. Természetesen választhattunk volna más helyszínt is, például sportcsarnokokat, színházakat, koncerttermeket, de én úgy gondolom, hogy Isten közelségében megnyílik az ember szíve és jobban adakozik.”

A jótékonysági jelleg vajdasági aktualitása az idősek és rászorulók megsegítése volt a téli, fűtési időszak előtt. Az erre összegyűlt összeg is meghaladta a várakozásokat, mondta Pásztor István. A VMSZ elnöke hangsúlyozta: „Egész pontosan eddig 1.640.500 dinár, 445 euró, illetve 25.500 forint gyűlt össze. Ehhez még ha hozzárakjuk a feltételezhető mai jótékonysági összeget, akkor ez az összeg biztosan meg fogja haladni a 14 ezer eurót. Ezt az összeget a CMH irodának fogjuk átutalni és ebből az összegből a CMH azokat a rászoruló, idős gondozottakat fogja megsegíteni, akikkel most már folyamatosan, több mint 4 éve foglalkozik a tanyagondnoki rendszer.”

Elhangzott továbbá, hogy a vajdasági koncertek látogatói közül többen is részt vehetnek majd Mága Zoltán újévi koncertjén, a Papp László Budapest Sportarénában, amely egyben a 2020 a nemzeti összetartozás éve nyitórendezvénye lesz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír