Ugrás a tartalomra

Vajdaság és Baden-Württemberg több mezőgazdasági ágazatban is együtt tudna működni

Az üzleti kapcsolatokról szólt az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár harmadik napja. A nagyszabású eseményre ellátogatott Baden-Württemberg tartomány mezőgazdasági bizottságának delegációja is.

Egyebek mellett a Vajdasági Kormány kiállítóterét és a Tartományi Gazdasági Kamara szakembereit látogatta meg a német küldöttség hétfő délután.

A felek egyetértettek abban, hogy több olyan ágazati terület van, amelyekben közös projektek valósulhatnak meg.

Martin Hahn, elnök, Baden-Württemberg mezőgazdasági bizottsága: „Nagyon lenyűgöz bennünket mindaz, amit a vásáron láttunk. Hiszem azt, hogy Önök jó úton haladnak afelé, hogy kapocs legyenek kelet és nyugat között, hogy egy olyan kiállítást szervezzenek, ahol a keleti és a nyugati gazdasági érdekek és vállalkozások megtalálják a közös nevezőt, ami nagyon jó, és valóban lenyűgöztek bennünket.”

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke elmondta, hogy Vajdaság és Németország között kiváló a kapcsolat, a továbbiakban pedig előtérbe kellene helyezni az agráriumba való beruházásokat.

„Itt a vásáron egy olyan benyomásnak a birtokába tudnak jutni, amelyből meg tudják állapítani, hogy milyen lehetőségek vannak itt az agrárium szférájában Vajdaságban.

A német vállalkozókkal, Németországgal Vajdaságnak kiváló gazdasági és politikai együttműködése van, ma is azt állapítottuk meg, hogy az agráriumban ez az együttműködés messze nem olyan intenzív, mint amennyire erre a lehetőségek adottak, többek között ez a látogatás is azt célozza, hogy ezen az állásponton változtassunk.”

Kedden és szerdán a németországi küldöttség egyébként több vajdasági vállalkozáshoz és intézményhez is ellátogat, akikkel a további kapcsolatok kiépítésének lehetőségeiről is tárgyalhatnak majd.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír