Ugrás a tartalomra

Ünnepelt a magyarkanizsai Szent Száva AME

Ünnepi hangversennyel köszöntötte névadója napját a magyarkanizsai Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület. A koncert előtt átadták az egyesület részben felújított épületét is.

Az ünnepre előkészített épületben az önkormányzat vezetői is megtekintették a felújítási munkálatok végeredményét. A felújításra az önkormányzat egymillió dinárt biztosított – mondta Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere. „Hisszük azt, hogy ettől a naptól kezdve, amely ugye ünnep is, hiszen Szent Száva napja van, aki jelentősen hozzájárult a szerb kultúra, művelődés, az oktatás és a pravoszláv egyház kialakulásához és megerősödéséhez, egy olyan pillanat, amely alkalmas arra, hogy az egyesület folytassa munkáját ebben az épületben.”

A gondok tavaly augusztusban kezdődtek, amikor egy tartófal leomlott, és az épület életveszélyessé vált, az építészeti felügyelőség pedig betiltotta használatát. Az önkormányzat gyors reakciójának köszönhető, hogy decemberben megkezdődhetett a rekonstrukció – nyilatkozta Obrad Tunić alapító, a felújítási munkálatok koordinátora.

„Szerencsére az építkezési munkálatok január 15-én befejeződtek. Amint azt a mellékelt ábra mutatja, a felújítás eredménye ez a terem és a konyha. Nagyon rövid idő alatt sikerült lehetővé tennünk az egyesület további működését, mert addig a pillanatig csak lézengtünk, kölcsönöztük.”

A polgármester elmondta még, hogy az önkormányzat a jövőben is támogatja a Szent Száva egyesületet. Nemcsak működési költségeinek és programjainak finanszírozásában, hanem az épület felújításának folytatásában is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto