Ugrás a tartalomra

Új titkár a képviselő-testületben

Ülésezett Kishegyes községi képviselő-testülete – Elfogadásra került a közterületek rendezési terve – Bizottság alakult a községi kézben lévő földterületek kezelésére

Mindössze hét napirendi pontja volt a kishegyesi községi képviselő-testület tegnapi ülésének, ami rekordnak számító fél óra alatt ért véget. Az ülés rövidsége ellenére lényeges pontokban kellett döntést hozniuk a képviselőknek. Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke a médiának nyilatkozva két napirendi pontot emelt ki.

– Az egyik legfontosabb kérdés a képviselő-testület titkárának cseréje volt. Eddig ezt a tisztséget Kovács Dobó Lea töltötte be, viszont az ő munkájára az önkormányzatban van szükség. Helyette Sárközi István választottuk meg a képviselő-testület titkárának. Ő egy ambiciózus fiatalember, bácsfeketehegyi lakos, aki megfelelő végzettséggel rendelkezik, és minden feltételnek eleget tesz e tisztség betöltéséhez. Azt hiszem, hogy az ő munkájával is maximálisan meg leszünk elégedve, ahogyan Lea munkájával is meg voltunk. A másik fontos döntés, amit kiemelnék, a Kishegyes község tulajdonában lévő telkek és közterületek rendezésére vonatkozó határozat. Ezzel meg tudtuk teremteni annak feltételét, hogy bérbe bírjunk adni bizonyos területeket, pl. kioszkok kihelyezéséhez. A rendezési terv nélkül a jövőben erre nem lett volna lehetőségünk, viszont ez fontos számunkra, mert költségvetési bevételt jelent – mondta el a képviselő-testület elnöke, majd hozzáfűzte, hogy jelenleg kb. 25 kioszk van közterületen. Ezekből éves bevétele van a községi költségvetésnek, és noha nem túl jelentős összegről van szó, mégis fontos része a költségvetésnek, fogalmazott Szűgyi.

A községi tulajdonban lévő földterületek rendezési tervének meghozatala mellett a képviselő-testület egy bizottságot is kinevezett, amely a jövőben ezeknek a közterületeknek a kezeléséért lesz felelős. Ez azt jelenti, hogy a bizottság fogja figyelemmel kísérni a területek bérbeadását, esetleges cseréjét vagy eladását, valamint az új földterületek vagy ingatlanok vásárlását is. A bizottság jogászokból és építészekből áll, és ők fogják előkészíteni a már említett dolgokat a képviselő-testület számára. Ennek kapcsán Szűgyi elmondta, hogy az önkormányzat az elmúlt időszakban nem vásárolt és nem is adott el földterületeket vagy ingatlanokat, viszont a bizottság munkájára szükség lesz, már csak az előírások betartása miatt is.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír