Ugrás a tartalomra

Új munkagéppel gazdagodott a topolyai Komgrad Közvállalat gépparkja

Az önkormányzat mezőgazdasági programjának köszönhetően 7,8 millió dinárért vásárolták meg a korszerű traktort, amely elsősorban a dűlőutak karbantartására, de többféle munka ellátására is alkalmas.

Megérkezett az új, modern, nagy teljesítményű traktor a Komgrad Közvállalatba. A 120 lóerős osztrák márkájú traktort a község egész területén használják majd a dűlőutak karbantartására, de több kapcsolható eszköz is rácsatlakoztatható.

Domány Dudás Diana, igazgató, Komgrad Közvállalat, Topolya: „Elsősorban a téli szolgálattól kezdve, a földutak karbantartásán keresztül, egészen az útpadkák kaszálásáig fel tudjuk használni ezt a járművet. Nagyon fontos megemlíteni, hogy mi saját erőből nem tudtunk volna ilyen beruházást megvalósítani.”

A topolyai önkormányzat a mezőgazdasági program keretében vásárolta meg a traktort.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A tavalyi költségvetésben volt előlátva, a közbeszerzés tavaly lett kiírva, a traktor ma érkezett meg, ez 7 millió 800 ezer dinár körüli értékben van, ez a traktor lóerőben hiányzott, mert kisebb traktorok voltak a Komgradban.”

Az idei évben még egy hasonló munkagépet szeretne beszerezni az önkormányzat, hogy a községben gond nélkül el tudják végezni az említett munkálatokat.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír