Ugrás a tartalomra

Új, háromnyelvű helységnévtáblák kerülnek Szabadka határába

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, a hétvégéig elkészülnek és kihelyezik Szabadka és Palics új, háromnyelvű helységnévtábláit. A régiek már rossz állapotban voltak.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, Szabadka és Palics eddigi cirill, latin betűs és magyar feliratú helységnévtábláit kisebb méretű, cirill és latin nyelvűre cserélték. Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, a hétvégéig elkészülnek és kihelyezik Szabadka és Palics új, háromnyelvű helységnévtábláit. Hozzátette, a táblák már rossz állapotban voltak, a feliratokat nehezen lehetett olvasni. A jelenlegi kétnyelvű táblák csak átmenetileg maradnak használatban.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „A helységnévtáblák lecserélésére azért került sor, mert az eddigi táblák, amelyek Szabadka és Palics helységek neveit jelezték, már rossz állapotban voltak, illetve a betűfeliratok már olvashatatlanná váltak a rossz minőség miatt, ezért az illetékesek lecserélték ezt a két táblát.

Átmenetileg a már raktáron levő táblákat helyezték fel. Fontos tudni, hogy az új táblák megrendelés alatt vannak, amelyek háromnyelvű felirattal fogják ismét az úti célt megjeleníteni, illetve a település és helység nevét.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto