Ugrás a tartalomra

Új bútor érkezett a pobedai orvosi rendelőbe

Önkormányzati eszközökből felújították az orvosi rendelőt a Topolya községhez tartozó Pobedán. A településen lévő rendelő összesen három falu, Svetićevo, Kavilló és Pobeda betegeit látja el.

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a költségvetésében mintegy 5 millió dinárt különített el a községhez tartozó kistelepülések egészségügyi ellátásának javítására. Korábban a pobedai rendelőt mintegy 500 ezer dinárból már kívül-belül sikerült felújítani, ezek a munkálatok tavaly be is fejeződtek. Most az új bútorok is a helyükre kerültek.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Amikor az egészségügyi rendszerről beszéltünk, akkor elmondtuk, hogy a kis rendelők nem szűnhetnek meg a helyi közösségekben. Ez nem jelenti azt, hogy minden településen lesz, sajnos. Azonban a központosított településeken, vagyis a helyi közösségek központjában lesz rendelő. Ezek a kis rendelők el lesznek látva orvossal is. Időben és beosztásban. Ez azt jelenti, hogy hetente háromszor lesz orvosi fogadó.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen