Ugrás a tartalomra

Ugródeszka kis- és mikrovállalkozásoknak

Ugródeszkát jelent a kis és mikrovállalkozásoknak a Szabadkai Üzleti Inkubátor. A gazdaságfejlesztési programot tartományi, önkormányzati és pályázati forrásokból finanszírozzák. Eddig több mint 30 cég igényelte a támogatást.

Szekeres Andor az elsők között csatlakozott a Szabadkai Üzleti Inkubátorhoz. Cégét 4 éven keresztül segítette a gazdaságfejlesztési program. A szabadkai Citronix mára már stabil lábakon álló sikeres mikrovállalkozás. Jelenleg 5 munkást foglalkoztatnak. Hegesztőkészülékek, plazma koordináta asztalok és ipari robotrendszerek tervezésével, gyártásával és szervizelésével foglalkoznak. Szekeres Andor: „Minden cégnek megvannak az igényei, ami azt jelenti, hogy hely, felszereltség, ipari áram, infrastruktúra és, hogy ezt az ember mindet egy helyen megtalálja, főleg ha bérleményről van szó, az nagyon nehéz. Ott az inkubátorházban pedig mind adott volt, és nagy segítséget jelentett a kezdetek kezdetén, hogy nem kellett ilyen dolgokkal időt veszítenünk és foglalkoznunk.”

A Szabadkai Üzleti Inkubátort még 2006-ban alapították. Jelenleg 15 céget támogatnak. Ződi Ildikó megbízott igazgató: „Az inkubátor kis- és mikrovállalkozásokat segít. Az összes képzéstől és tanácsadástól kezdve, kiállításokon való részvétel és a telephely biztosításában is segítséget nyújtunk nekik, ami azt jelenti, hogy a 3 év alatt mindent megkapnak, ami a legkritikusabb az első 3 év alatt, hogy megmaradjanak.”

A Szabadkai Üzleti Inkubátorhoz minden újonnan, legfeljebb egy éve alapított vállalat, valamint magánszemély is csatlakozhat, aki az inkubátorba való belépést követő 3 hónapon belül köteles bejegyeztetni cégét.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto