Ugrás a tartalomra

A temerini Nagy Arnold bejutott a Nemzeti Vágta döntőjébe

Az eddigi Nemzeti Vágták legsikeresebb szereplését tudhatják magukénak a vajdasági résztvevők. A Zobnaticát képviselő Cékus Noémi és a Temerin színeiben induló Nagy Arnold továbbjutottak a mai középdöntőbe. Innen viszont már csak Temerin lovasa jutott be a döntőbe. Suzana Sekulić Szerbia képviseletében is finalista lett.

Az éjszaka és a reggel folyamán lehullott eső miatt a futamok később indultak a tervezettnél. A vajdaságiak a 3. és az 5. középfutamban indultak. Nagy Arnold Fantázia nevű lovával egyenesen a fináléba vágtatott. Nagy Arnold, lovas, Temerin: „A futam nem volt vészes, nehéz, gondolom, mert könnyen meg tudtam oldani, sokkal jobban vettem a startot is, mint előtte, úgyhogy jobb volt. A döntő szerintem egy nagyon nehéz menet lesz, úgyhogy várjuk a legjobbakat.”

A Nemzetközi Vágtán Szerbiát Suzana Sekulić képviselte. Magyarország, Szlovénia, Kína, Törökország és Amerika lovasaival versengett. Győzelmet aratott.

Nagyon erős az idei mezőny, a korábbi évekhez képest sokkal felkészültebbek úgy a lovasok, mind a lovaik. Bendes Csaba, Nemzeti Vágta, Elővágta, nevezési igazgató: „Egész egyszerűen az elmúlt 2-3 évben egyre rutinosabbá váltak a lovak, és ezáltal értelemszerűen egyre jobb lovakat találunk, amelyeket egyre jobban felkészítenek.”

Számos ország lovasa felvonult és a kedvezőtlen idő ellenére többezres nézősereg izgulta végig a két napot. Lázár Vilmos, elnök, Nemzeti Vágta: „Szoktuk mondani, hogy ez nem csupán egy verseny, hanem ez egy lovasünnep, egy kulturális esemény, ami nemcsak a földrajzi, hanem a történelmi Magyarországról is szól. Egy kicsit a nemzetnek az összetartozása a lovas hagyományoknak köszönhetően. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a 10. évfordulót sikerült összehozni, sikerült együtt ünnepelni.”

Az eső ellenére a jubiláris 10. Nemzeti Vágta második napja is izgalmakkal és tartalmas programokkal várta az érdeklődőket Budapesten, a Hősök terén.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír