Ugrás a tartalomra

Télűző mulatság Palicson

A színes jelmezekbe öltözött gyerekek már Palicson is elbúcsúztatták a telet. A palicsi és környékbeli óvodások a farsangi bulin bemutathatták jelmezeiket, táncolhattak és persze megkóstolhatták az elmaradhatatlan farsangi fánkot. A legötletesebb maskarákat a szervezők ajándékokkal díjazták. A hatásos télűzés érdekében az ünnepség kiszebáb égetéssel folytatódott. A farsangi forgatagot a Mon Mirage balettiskola előadása zárta.

Ötletes jelmezekből nem volt hiány a már hagyományos palicsi farsangi mulatságon. Szuperhősök, boszorkányok, hercegnők és maga a popzene királya, Micheal Jackson is tiszteletét tette.

Urbán Péter Mihály: „Elég sok időbe telt elkészíteni, a hajat is egy boszorkány jelmezből vettük elő, a kabátot meg csak úgy vettük ehhez.

A zoknit is kicseréltük fehérre, hogy minden ugyanolyan legyen mint Micheal Jacksonnak volt.”

A farsangi karnevál a jelmezek bemutatásával kezdődött. A lurkók ezután táncházon vehettek részt. Ezután következett minden farsangi mulatság fénypontja, a télűző kiszebáb égetés.

A palicsi és környékbeli óvodások a legkülönfélébb jelmezekben igyekeztek elbúcsúztatni a hosszúra nyúlt telet.

A legötletesebb jelmezeket a zsűri ajándékcsomaggal díjazta.

Molnár Csiszár Anna, elnök, Palics Magyar Művelődési Egyesület: „Az idei évben már harmad ízben szerveztük meg a télűző farsangi bulit.

Ennek a bulinak a lényege, hogy a palicsi és környékbeli óvodás és iskolás gyerekeket összegyűjtsük és egy helyen mutathassák be az álarcaikat, jelmezeiket. A jó hangulat mellett arról is gondoskodjunk, hogy mielőbb ideérjen a tavasz, hiszen a rendezvényünk része a kiszebáb égetés is, amivel azt jelképezzük, hogy elűzzük a telet.”

Az említett kiszebáb égetés után, a farsang elmaradhatatlan édességét, a farsangi fánkot is megkóstolhatta nagyszámú gyereksereg. Az idei ünnepséget a Mon Mirage balettiskola előadása zárta.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto