You are here

A topolyai fürdő építéséről, a tóval való gazdálkodásról és más beruházásokról, valamint fejlesztésekről is beszélt Fremond Árpád, a VMSZ topolyai községi szervezetének elnöke mai sajtótájékoztatóján.
Bár úgy tűnik, áll a topolyai Vénusz fürdő építése, közben fontos talajvizsgálatokat kellett elvégezni, hogy stabil alapot készíthessenek a komplexumnak. A tervek szerint 2020-ban már használhatják a fürdőt.

Fremond Árpád, a VMSZ topolyai községi szervezetének elnöke elmondta, hogy a topolyai önkormányzat állíttatta le az építkezést a talajvizsgálatok elvégzéséhez: „Jó, hogy elvégeztük ezeket az elemzéseket, ugyanis az derül ki belőlük, hogy meg kell erősíteni az ott épülő fürdő alapját. Nem szeretnénk ugyanabba a hibába esni, mint jó néhány évtizeddel ezelőtt, amikor felépült ott egy komplexum, fürdő és később problémák voltak az alappal.

Fremond hozzátette, hogy a plusz munkálatok megnövelik a beruházás költségét. Az anyagi eszközöket az önkormányzat biztosítja, a költségvetés tervezésekor ezzel az eshetőséggel számoltak.

A VMSZ-es politikus kitért arra is, hogy a Topolyai-tó nyugati részét sikerült az önkormányzatnak védettség alá helyezni: „A VMSZ mindent megtett annak érdekében, hogy védetté nyilvánítsuk a Topolyai-tó bizonyos részeit. Ez megtörtént. Most egy 10 éves működési terv, programterv került elfogadásra az elmúlt képviselőtestületi-ülésen. Ez nagyon fontos, hiszen a turizmus szempontjából, horgászat szempontjából, a haltelepítés szempontjából fontos, hogy ez megtörtént.”

Fremond Árpád kitért a topolyai hotel épületének befedésére is. A munka őszig tarthat. Erre 20 millió dinárt szánt a település önkormányzata. A diákotthon építése jelenleg is zajlik, amit a 2020-as tanévre szeretnének befejezni.
Szerző: 
Pannon RTV