Ugrás a tartalomra

Szüreti napok Hajdújáráson

Hajdújáráson szeptember 22-től 24-éig, vagyis péntektől vasárnapig tartják meg a 49. Szüreti Napok rendezvénysorozatát.

Az esemény ünnepélyes megnyitójára pénteken 16 órakor kerül sor a művelődési ház előtti téren, majd ezt követően gyümölcsszentelő szentmisét tartanak. 17 órakor terméskiállítás nyílik, ugyanakkor a Csőrege udvar is megnyitja kapuját. 18 órától növényvédelmi előadás kezdődik.

A szombati program a gyermekek részére szervezett játékos délelőttel és a Falu Kemencéjének átadásával kezdődik 8.30-kor. Ezt követően a nap folyamán sor kerül többek között asztalitenisztornára, öregfiúk labdarúgó-mérkőzésekre, női röplabdabajnokságra, valamint motorostalálkozót is tartanak, csakúgy, mint családi ebédet, ingyenes vércukor- és vérnyomásmérést, ugyanakkor Baba Mama Klub is várja az érdeklődőket. 19 órától a Hanga Művelődési Egyesület előadásában az érdeklődők megtekinthetik a Farkas kontra Piroska és a Nyaralás tenger nélkül című produkciót Pesitz Mónika, illetve Drubina Orsolya rendezésében.

A vasárnapi program a Prosperitati Alapítvány nyertes pályázóinak mezőgép-kiállításával veszi kezdetét 8 órakor. Ezután pálinkakóstolót tartanak. 10.30-kor a Keresztelő Szent János Templomban ünnepi szentmise kezdődik, amit családi ebéd követ, majd 14 órától a művelődési egyesületek felvonulását tekinthetik meg az érdeklődők. A háromnapos rendezvény a 17 órakor kezdődő Szandi-koncerttel zárul.

A terménykiállítás mindhárom napon 19 óráig várja a látogatókat.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, (-)
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok