Ugrás a tartalomra

Szülőfalujában fogadták a Vágta címvédőjét

Ünnepélyes keretek között fogadták a temeriniek büszkeségüket, Nagy Arnoldot, aki másodszor nyerte el az 1848-as vándor huszárszablyát, a Nemzeti Vágta fődíját.

Nagy Arnold idén másodszor állhatott dobogóra, Budapesten a Hősök-terén. Fantázia nevű lovával győzelmet aratott a Nemzeti Vágtán. Ahogy a helyszínen, úgy szülőfalujában is sokan szurkoltak neki. Hazaérkezése alkalmából színes műsorral kedveskedtek neki a helybéliek. Arnold most költözött haza a vajdasági Topolyára. Szakmai okok vezérelték: „Azét jöttem haza, Topolyára azért költöztünk, hogy többet bírjak fantáziával edzeni és, hogy a harmadik siker is meglegyen.”

A ló jövőre 11 éves lesz. Szabolcski Roland Fantázia nevű lovát a nyíregyházi származású Gajdó Zsolttól vásárolta, aki szintén részt vett már vele a Nemzeti Vágtán.

Szabolcski Roland, lótenyésztő, Fantázia tulajdonosa: „Elsősorban egy Martin nevű lovat vásároltunk, őt pedig csak mellette hoztuk el, és ő jött be.”

Egyre jobb lóállomány van Vajdaságban. Egyre több fiatal kezd lovagolni. Van jövője a vajdasági lovassportnak – emelte ki Bunford Tivadar, a Vajdasági Vágta egyik szervezője. Leszögezte: „Úgy érzem minden magyar vajdasági ember hősnek érezhette magát, hiszen nagyon nagy dolog volt vajdaságinak lenni, megint Budapesten a Hősök terén, nagyon nagy dolog volt temerininek lenni.”

Pásztor Róbert, a temerini KKT elnöke jelen volt a Nemzeti Vágtán. Élményeiről mesélt: „Nagy Arnold a dobogón állva, huszár karddal a feje fölött, magyar Himnusz, mögötte pedig Temerin címere látható. Ezt el nem lehet mondani. Köszönettel tartozunk. Hálával. Mondhatom ezt a temerini magyarság nevében is.”

Temerin község Léphaft Pál karikaturista rajzát ajándékozta Nagy Arnoldnak. Szabolcski Roland, kézzel hímzett temerini címert vehetett át a település hálája jeléül.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok